Dit event is al begonnen/geweest.

Adventurewalk - De galg van Margraten

Adventurewalk - De galg van Margraten

Margraten
13.00 - 16.00

Deelnemers 3 / 6

Plaats:
Margraten - Limburg
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 3 / 6

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 3,30
Uitleg kosten:
Kosten voor aanschaf spel/route via social deal
 

Omschrijving

Het was 6 november 1776. De dag dat Leonard Eijssen en Anthon Overkooren opgehangen zijn aan de galg van Margraten. Ze hebben beide bekend (via marteling) de pastorie van de kerk van Margraten te hebben beroofd met de doodstraf tot gevolg. Deze gebeurtenissen hebben inmiddels bijna 250 jaar geleden plaatsgevonden en daar is dus niets meer aan te veranderen.

Er zijn echter meerdere aanwijzingen dat Leonard en Anthon alleen bekend hebben om de martelingen te laten stoppen. Het kan dus zijn dat ze onschuldig zijn.

Er gaan zelfs geruchten de rondte dat er destijds een aantal ooggetuigen waren van de inbraak en dus wisten dat Leonard en Anthon onschuldig waren. Niemand heeft destijds echter gedurfd om zich hierover uit te spreken. Ze wilde niet hetzelfde lot ondergaan als Leonard en Anthon.

Recentelijk ben je tot de ontdekking gekomen dat Leonard Eijssen in jouw stamboom voorkomt. Je hebt de taak op je genomen om zijn onschuld te bewijzen. De enige manier om dit te doen is om alle aanwijzingen te vinden die in de afgelopen eeuwen zijn achtergelaten te vinden.



De galg van Margraten is een Adventurewalk die start in de kern van Margraten, maar al snel de natuurrijke omgeving intrekt. Je loopt ongeveer 5KM, waarna je 2KM terug moet lopen om weer op het beginpunt uit te komen. De terugtocht is geen onderdeel van de adventurewalk.

Deze adventurwalk bevat geen grote hoogteverschillen en is redelijk te doen met de kinderwagen/rolstoel. De adventurewalk bevat namelijk veldwegen, maar deze zijn vrij vlak, zonder grote kuilen. Alle wegen zijn breed genoeg voor een kinderwagen/rolstoel.
  •     09 June om 20:12 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     21 May om 08:27 Limburg
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag