Dit event is al begonnen/geweest.

Bezoek voormalig Hoofdpostkantoor en Art Deco fietstocht

Bezoek voormalig Hoofdpostkantoor en Art Deco fietstocht

Utrecht
10.00 - 14.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 12 (min. 10)

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 10 - max. 12

Deelnemers 8 / 12 (min. 10)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 17,00
Uitleg kosten:
De fietstocht kost E 8,-. Een OV-fiets huren voor een dag kost E 3,85. Rondleiding door bieb kost E 9,-. Lunch is voor eigen rekening (betaling alleen met pin!). Ladies only!
 

Omschrijving

Utrecht staat bekend om zijn vele schitterende Art Nouveau gevels, maar wist je dat er ook talloze prachtige panden in Art Deco, Amsterdamse School, De Stijl, Nieuwe Zakelijkheid/Nieuwe Bouwen en aanverwante stijlen aanwezig zijn?

Wij gaan ze ontdekken tijdens een 1,5 uur durende fietstocht onder leiding van een deskundige gids, waarbij we vele malen stil staan om deze panden te bekijken en over hun geschiedenis en typische bouwkenmerken te horen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voormalige Incassobank, het Rietveld-Schröderhuis en de Inktpot in het centrum van Utrecht, aan de Art Deco woningen aan de Rembrandtkade, het "Gele Kasteel" in de Biltstraat, diverse scholen, kerken en andere (kantoor) panden iets verderop en aan Villa Jongerius aan de rand van de stad (als de tijd dit toelaat).

Maar we starten in de ochtend met een rondleiding van een uur in het voormalig hoofdpostkantoor aan het Neude dat in 1924 in Amsterdamse School stijl werd gebouwd. Na jaren van restauratie gaat het nu een nieuw leven als o.a. bibliotheek tegemoet, maar met behoud van de prachtige details in de centrale hal, zoals een Art Deco klok en vijf levensgrote beelden die de werelddelen voorstellen.

Onze fietstocht eindigen we in het Wilhelminapark waar we een lunch voor eigen rekening nemen in een restaurant dat in 1925 gebouwd is in een landelijke variant van de Amsterdamse School gecombineerd met Engelse landhuisstijl. Info:
https://www.wilhelminapark.nl/

Huishoudelijke mededelingen:
- Voor de veiligheid in het verkeer verdelen we ons over 2 groepen met ieder een eigen gids.
- De info over het huren van een OV-fiets op alle stations in Utrecht vind je hier: https://indebuurt.nl/utr...rij~88680/.
- Mocht je geen OV-kaart hebben: regel dan dat je met iemand anders die wel een OV-kaart heeft samen 2 fietsen huurt.

Stel een vraag