Dit event is al begonnen/geweest.

Black Mirror - Bandersnatch

Black Mirror - Bandersnatch

Online
20.00 - 22.00

Deelnemers 6 / 10

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 6 / 10

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Bandersnatch is een FMV game, van de makers van Black Mirror. Centraal in Bandersnatch, dat zich in de jaren tachtig afspeelt, staat programmeur Stefan Butler. Hij werkt thuis, waar hij met zijn pa woont, aan een spel gebaseerd op het boek Bandersnatch. Dat is een - je raadt het al - kies-het-zelf-boek waarvan de schrijver helemaal doordraaide. Uiteindelijk vermoordde hij zijn vrouw, waarna hij in de gevangenis terechtkwam. Voor Stefan is het een tof idee voor een computergame. Dat probeert hij te verkopen aan een gamebedrijf waar zijn grootste held, Colin Ritman, voor werkt. Met succes, maar de ontwikkeling van de game gaat niet echt van een leien dakje, vooral niet als je als kijker de verkeerde keuzes maakt.

Het maken van keuzes is een belangrijk onderdeel van Bandersnatch en ook meteen een manier om het thema van de aflevering goed naar voren te brengen. De aflevering draait namelijk om vrije wil en of we die wel hebben. Als kijker mag je in elk geval een aantal keuzes maken voor Stefan. In het begin zijn dat makkelijke en vrij consequentieloze keuzes. Denk aan welke ontbijtgranen Stefan moet eten of welke muziek hij in de bus moet luisteren. Maar naarmate de aflevering vordert, worden de keuze steeds verstrekkender en moet je bijvoorbeeld kiezen hoe Stefan een lijk moet wegwerken.

Elk van die keuzes heeft weer impact op het verhaal en leidt weer tot verschillende eindes. Daarvan zijn er volgens Netflix vijf. Vijf met elk weer een andere mogelijkheid.

We gaan samen de game in, en op basis van stemming kiezen we welk pad Stefan in het verhaal gaat bewandelen.
  •     04 November om 19:17 Zeeland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 November om 16:23 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     31 October om 12:59 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     26 October om 12:47 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     26 October om 09:13 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 14:14 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 12:14 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag