Dit event is al begonnen/geweest.

Bridge to Liberation Experience herdenkingsconcert

Bridge to Liberation Experience herdenkingsconcert

Arnhem
19.45 - 22.00

Deelnemers 14 / 19

Plaats:
Arnhem - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 19

Deelnemers 14 / 19

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Een multimediaal herdenkingsconcert: een wereld van 360 graden met live muziek, visuele effecten, film en dans!
In september is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden met daarin de Slag om Arnhem plaatsvond; de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op vrijdag 20 september 2019 herdenken we samen, de Slag om Arnhem (17-25 september 1944) en de daaropvolgende gedwongen evacuatie van duizenden inwoners van de regio.

In aanwezigheid van veteranen en afgevaardigden van de verschillende betrokken landen, staan we bij de historische John Frostbrug samen stil bij de impact van oorlog en de waarde van onze vrijheid in Bridge to Liberation. Dit bijzondere herdenkingsjaar wordt aangegrepen om voor het eerst met alle verschillende landen, 75 jaar later, samen de Slag om Arnhem te herdenken. Het wordt een internationaal programma met onder meer: Alain Clark, Romy Monteiro, het Poolse tenorentrio Tre Voci, Het Gelders Orkest, Introdans, Dan Snow, Eric Corton.

Voorafgaand aan het event vindt rond 18.30 uur de mars over de John Frostbrug plaats en om 19.15 uur de officiële internationale herdenking bij het Airborne monument op het Airborneplein. Dit alles is op loopafstand van ons event en kun je op eigen gelegenheid evt. bijwonen.

Introductievideo kan via de link 'bekijk video op Youtube' bekeken worden.

Probeer zoveel mogelijk met de trein te komen i.v.m. grootschaligheid event en wegomleidingen. De John Frostbrug zal na 17.30 uur afgesloten zijn voor verkeer; verkeer vanuit Nijmegen e.o. kan via de Nelson Mandelabrug Arnhem binnenrijden.

Stel een vraag