Dit event is al begonnen/geweest.

De Alternatieve Nachtmis

De Alternatieve Nachtmis

Amsterdam
19.15 - 23.30

Deelnemers 7 / 9

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 9

Deelnemers 7 / 9

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 26,00
Uitleg kosten:
Ticket schouwburg, kosten restaurant komen er nog bij, ter plekke afrekenen
 

Omschrijving

Internationaal Theater Amsterdam ITA: Wees welkom in onze theaterkathedraal. De Alternatieve Nachtmis is hét alternatief voor de traditionele kerstavond. Met alles erop en eraan: preek, collecte, samenzang en communie. Maar dan niet religieus. Met o.a. cabaretier Farbod Moghaddam, Anwar Manlasadoon, Mabel Nummerdor, Nazmiye Oral en muziek van Iris Kroes en The Nightshift.

Gaat het goed? Over de toekomst van ons voedsel, onze seks en onze cultuurshock.
Op deze avond blikken we met een cabaretier, een toekomststrateeg, een wetenschapper en een muzikante terug op het afgelopen jaar en vooruit naar de toekomst. Naar het voedsel op onze kerstdis, onze seks (in Virtual Reality?) en onze plek op deze aardkloot.

Dit was 2018
Cabaretier Farbod Moghaddan laat de hoogtepunten en dieptepunten van het jaar 2018 de revue passeren. Het gaat heel erg goed met ons. We zitten middenin een periode van economische bloei. Maar gaat het wel goed? En hoe ziet onze toekomst eruit?

De toekomst van ons voedsel
Met het traditionele kerstdiner in het achterhoofd neemt gedragswetenschapper en voedseldeskundige Marinthe de Hek ons voedsel onder de loep. Weten we zelf wel wat we in onze mond stoppen en hoe ziet de toekomst van ons eten eruit?

De toekomst van onze seks
Mabel Nummerdor is de oprichter van The Future Will Tell en mede-auteur van het boek Holy Fuck, over de toekomst van seks. Hebben we fysieke intimiteit met anderen nog nodig als technologie – robots of VR bijvoorbeeld – ons op onze wenken kunnen bedienen? Als we geen baarmoeder meer nodig hebben om een kind te verwekken? De toekomst is spannend, maar loopt steeds harder weg van de manier van leven die wij kennen.

De toekomst van onze plek op de wereld
Anwar Manlasadoon vluchtte drie jaar geleden uit Syrië. Vanuit Aleppo kwam hij terecht in Arnhem. Een grote cultuurverandering waar Anwar wekelijks in De Gelderlander over schrijft. Hij gaat het met ons hebben over de plek waar we ons settelen. Welke ruimte neem jij in, hoeveel blijft er voor een ander over?

Nazmiye Oral
Nazmiye Oral is schrijfster en actrice. Ze is onder meer columnist van het NTR-programma Nieuwe Maan en speelde zowel in Nederland als in het buitenland in de Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen.

Iris Kroes (winnares The Voice of Holland)
De Nederlandse zangeres en harpiste Iris Kroes zorgt vanavond voor de muziek. Kroes is de winnares van het tweede seizoen van The Voice of Holland. Ze tourde in 2012 met Marco Borsato, waarmee ze o.a. in de Ziggo Dome opende. In 2014 was haar eerste theatertournee Thús te zien in theaters door het hele land en twee jaar later volgde de tournee Irisistible.

Stel een vraag