Dit event is al begonnen/geweest.

De Reuzen van Royal de Luxe

De Reuzen van Royal de Luxe

Leeuwarden
11.00 - 20.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 12

Plaats:
Leeuwarden - Friesland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 12

Deelnemers 8 / 12

Leeftijd:
35 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

De Reuzen van Royal de Luxe: reuzentheater voor jong en oud

Reusachtig prachtig en enorm indrukwekkend: uit Frankrijk komt het straattheatergezelschap Royal de Luxe en hun iconische reuzen komen mee naar ons Leeuwarden. Wezens zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk.

De indrukwekkende vijftien meter hoge Reuzen lopen drie dagen lang door de straten van Leeuwarden. Honderden vrijwilligers vormen een lint door de stad om te zorgen dat de reuzen hun wandeling kunnen maken. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk.

Slapen in openbare ruimte
De Reuzen torenen hoog boven huizen uit en lopen verschillende routes, terwijl ze een uniek verhaal uitbeelden dat geïnspireerd is op Fryslân. Tijdens de lunchpauze nemen de Reuzen een powernap en overnachten gewoon in het openbaar. Loop overdag met ze mee, bezoek ze ’s nachts, luister naar hun diepe ademhaling en schuif gerust aan bij hun ontbijt. Ze vreten je niet op.

Nederlandse première
Royal de Luxe is onbetwist het meest bekende straattheatergezelschap ter wereld. Hun Reuzen maakten al heel wat kilometers. Ze traden op in Chili en Canada, in Mexico en IJsland. Na wereldsteden als Barcelona, Berlijn en Londen, beleven de reuzen in Leeuwarden hun Nederlandse première.

Internationaal hoogtepunt
De Reuzen verbazen en verwonderen iedereen, van jong tot oud. Wie ze eenmaal heeft gezien, zou wensen dat ze voorgoed bleven. Dat kan helaas niet; van dit nu al onvergetelijke internationale hoogtepunt van Leeuwarden-Fryslân 2018 kan het publiek drie dagen genieten.

*De exacte tijden worden een week van tevoren bekend gemaakt.

Stel een vraag