Dit event is al begonnen/geweest.

Denkcafe Medische doorbraken die de wereld veranderen

Denkcafe Medische doorbraken die de wereld veranderen

ROTTERDAM
20.00 - 23.30
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 16

Plaats:
ROTTERDAM - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 16

Deelnemers 5 / 16

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Kaartje Euro 10; met Rotterdampas Euro 5
 

Omschrijving

Medische doorbraken die de wereld veranderen

Lang en gezond leven, wie wil dat niet? De laatste jaren zijn er diverse medische doorbraken, ook op het grootste medische onderzoeksinstituut van Nederland, het Erasmus MC. Topwetenschappers vertellen op deze avond over hun doorbraken en voorspellen de gevolgen van hun vindingen.

20:00 Het eeuwige leven
Peter de Keizer draait de veroudering terug door verouderde cellen op te ruimen. Proeven bij muizen zijn succesvol en testen op mensen zijn onderweg. Hoeveel ouder kunnen en willen we worden? Hoe gigantisch zijn de gevolgen?

20:45 Repareer jezelf
Regeneratieve geneeskunde is een wonderbaarlijke verzameling technieken waarbij het lichaam zichzelf repareert. Met stamcellen kunnen nieuwe organen gemaakt worden. Ook zijn er proeven met kunstmatige hartkleppen: na een tijdje zet zich op deze hartkleppen weefsel af, terwijl de hartklep zelf geleidelijk oplost. Uiteindelijk heeft de patiënt een nieuwe hartklep van zichzelf, dus geen afstotingsverschijnselen. Hoe ver kunnen deze technieken gaan? Kun je jezelf blijvend vernieuwen?

21:30 Virussen onder controle: nooit meer verkouden, griep, SARS of ZIKA
Ron Fouchier doet onderzoek naar virussen. Door deze fundamenteel te bestuderen kunnen virusziekten voorkomen of genezen worden. Er kunnen zelfs voorspellingen gedaan worden over de evolutie van virussen, waardoor de jaarlijkse griepprik beter werkt.

22:15 Het einde van AIDS en hepatitis B
AIDS is momenteel een chronische ziekte, met medicijnen kan de ziekte in bedwang worden gehouden. In het lichaam blijven er echter altijd virussen over die de medicijnen niet kunnen aanpakken, deze ‘verstoppen’ zich als het ware. Tokameh Mahmoudi ontwikkelt een methode om deze laatste virussen ook op te ruimen, zodat mensen definitief genezen van AIDS en hepatitis. Voertaal Engels

22:45 Mariana Hirschfeld – Spoken Word
Een van de Rotterdams beste Spoken Word artiesten geeft een optreden.
http://clubspoken.com/pr...-hirschfeld

Stel een vraag