Dit event is al begonnen/geweest.

Escape room De Boshut

Escape room De Boshut

Tilburg
20.00 - 21.00

Deelnemers 3 / 5 (min. 4)

Plaats:
Tilburg - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 5

Deelnemers 3 / 5 (min. 4)

Leeftijd:
30 - 49 jaar
Kosten:
€ 18,50
Uitleg kosten:
Gelieve bij aanmelding de kosten van de escape room aan mij over te maken.
 

Omschrijving

Lea en Bram Brouwer woonden aan de rand van de stad. Samen hebben zij twee dochters, Thirza (14) en Lydia (16). Thirza en Lydia zijn 2 handen op 1 buik. Samen zetten zij zich af tegen de religieuze opvoeding van hun ouders.
Lea en Bram leefden samen met hun dochters een teruggetrokken bestaan. Ze hadden geen behoefte aan contact met de rest van de buurt. Hetzelfde gold voor beide dochters. Ze trokken voornamelijk met elkaar op en hadden op school geen vrienden. Ze werden vaak gepest waardoor ze in de loop der tijd steeds meer tot zichzelf zijn geraakt.
Op 2 december 1982 werden zij op school niet meer gezien. Nadat beide dochters een week niet op school zijn geweest, besluit het bestuur van de school bij het ouderlijk huis langs te gaan. Er blijkt niemand thuis te zijn. Er gaan nog twee volle weken voorbij, voordat op 16 december 1982 de politie ingelicht wordt door het schoolbestuur.
Er wordt een flinke zoekactie op touw gezet. De zoekactie gaat 3 lange slopende maanden door en wordt uiteindelijk zonder succes gestaakt.

Meer dan een half jaar later stuiten twee jongens per toeval op een boshut diep in de bossen in Tilburg. De boshut is gebouwd van grote boomstammen en valt compleet weg tegen de achtergrond. Het complete gezin wordt dood aangetroffen in de boshut. Naast de deur hangt een bordje met nummer 17
Alle 4 de gezinsleden lagen roerloos rondom een ouijabord in de hut. De lijken waren compleet intact en vertoonden geen enkele vorm van ontbinding. De politie startte direct een onderzoek naar de doodsoorzaak van het gezin. Sectie op de lichamen van de gezinsleden leverde echter niets op. Er kon bij geen enkel gezinslid een doodsoorzaak worden vastgesteld.

Het onderzoek hield lange tijd aan, maar leverde geen resultaten op. Na anderhalf jaar werd het onderzoek gestaakt en de boshut weer vrijgegeven. De rechercheur plaatste op de landelijke televisie een oproep aan alle kijkers voor tips of aanknopingspunten rondom de bizarre dood van de gezinsleden. Helaas is er al die tijd geen enkele bruikbare tip binnengekomen. De bizarre dood van familie de Brouwer blijft een macabere onopgeloste zaak.

Stel een vraag