Dit event is al begonnen/geweest.

(Fiets-)Rondje Historie de Loosdrechtse Plassen en de Vecht

(Fiets-)Rondje Historie de Loosdrechtse Plassen en de Vecht

Utrecht
11.30 - 17.00

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 7 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 8,00
Uitleg kosten:
Consumpties die je gebruikt voor eigen rekening!.
 

Omschrijving

Gezellig (Fiets-)Rondje Historie de Loosdrechtse Plassen en de Vecht
(Afstand 55km; Snelheid 18-20km/h)

De Loosdrechtse Plassen en de Vecht zijn prachtig, dat wisten ze eeuwen geleden ook al. Niet zo gek dat je hier prachtige oude buitenplaatsen vindt. Vlakbij de stad Utrecht leidt deze afwisselende route je ook nog langs een paar forten. Wat is deze regio toch rijk aan historie!

-Wie gaat ermee?

Landgoed
Vanaf de rand van Utrecht fiets je allereerst via Groenekan en Nieuwe Wetering naar het 19de-eeuwse landgoed Persijn, waar een mooi monumentaal landhuis de omgeving siert. Dwars door de Loosdrechtse Plassen rijd je verder naar een ander mooi historisch plekje: Weerestein, een buitenplaats waarvan het hoofdgebouw dateert uit 1705. Weerestein is in goed gezelschap langs de mooi meanderende rivier de Vecht: met al die mooie buitenplaatsen!

De Vecht
De Vecht, ter onderscheiding van de Overijsselse Vecht soms ook als Utrechtse Vecht of Stichtse Vecht, aangeduid, is een rivier die door de provincies Utrecht en Noord-Holland loopt. De Vecht begint bij de Weerdsluis in de stad Utrecht en mondt zo'n 42 kilometer verder bij Muiden uit in het IJmeer. Onderweg stroomt de Vecht onder andere langs de plaatsen Maarssen, Breukelen, Loenen en Weesp. We passeren Kasteel Nijenrode en Zuylen!
In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen. Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Gunterstein in Breukelen en Goudestein in Maarssen bestaan nog.

Forten
De route leidt je achtereenvolgens langs Fort aan de Klop, Fort Tienhoven en Fort de Gagel, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort de Gagel wordt ontwikkeld tot toegangspoort tot het Noorderpark waar je doorheen fietst.

-We beginnen natuurlijk met koffie 11.30h-12.00h!

-Honden niet toegestaan!