Recreatie & Ontspanning

Fietstocht Loeren bij de Boeren (fietshuur mogelijk)

Fietstocht Loeren bij de Boeren (fietshuur mogelijk)

Organisator: Karin26
Gilze
13.30 - 17.30

Deelnemers 13 / 14

Plaats:
Gilze - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 10 - max. 14

Deelnemers 13 / 14

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Bedrag is vergoeding voor de boeren en de producten die we mogen proeven. Indien je gebruik wilt maken van de fietshuur bedragen de kosten 17,50 euro, dit is 10,00 euro voor de fietshuur.
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 13 / 14

Nog 1 plek vrij

Omschrijving

Een leuke, leerzame, gezellige fietstocht door het mooie Brabantse landschap, waarbij we 2 boerenbedrijven bezoeken.

LET OP : fietshuur is mogelijk op de startlocatie. Er zijn 8 fietsen beschikbaar, dus als je hiervan gebruik wilt maken, geef dit meteen bij aanmelden door, zodat jouw fiets gereserveerd is. Indien je gebruik maakt van de fietshuur, betaal je 17,50 euro (10 euro fietshuur)

We starten onze fietstocht vanaf het parkeerterrein bij Hotel Van der Valk in Gilze.
We fietsen door het dorpje Gilze heen en al snel belanden we in het mooie buitengebied van Gilze met veel groen.

Na een kwartier bereiken we de Schaepsdyck. Schapen spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in Brabant, ze geven vlees, melk ,wol en begrazen de heiden. De Schaepsdyck is een trots familiebedrijf met hart voor hun schapen, de producten en de omgeving. We worden hier gastvrij ontvangen door Ruud en Coriene Timmermans, die ons een uniek inkijkje geven in hun bedrijf. We krijgen een rondleiding door de stallen, de melkerij en de kaasmakerij, waarbij we verschillen schapenkaasjes en ijs mogen proeven, uiteraard alles gemaakt van de verse melk van hun schapen.

Daarna vervolgen we onze fietstocht door het mooie Brabantse landschap en maken we een tocht van ongeveer 25 km door Riel, Alphen, Chaam, Gilze.

In Gilze bezoeken we het Melkveebedrijf van Marcel en Sylvia Josten. Ook hier krijgen we een mooie rondleiding door de stallen en de melkcarrousel. Natuurlijk gaan we hier proeven van een glas verse rauwe melk en/of vers bereide karnemelk. Rauwe melk heeft in tegenstelling tot de melk die in de supermarkt verkrijgbaar is geen enkele bewerking ondergaan, er is niets aan toegevoegd of uitgehaald en heeft daardoor zijn natuurlijke volle smaak behouden.

Daarna fietsen we rustig 10 minuten terug naar ons eindpunt.

Voor diegenen die willen, bestaat de mogelijkheid om in het restaurant of op het terras bij Van der Valk onder het genot van een lekker drankje (eigen rekening) nog lekker na te genieten van deze bijzondere fietstocht.

Uitgelicht

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<