Dit event is al begonnen/geweest.

Flamenco & Bells

Flamenco & Bells

Rotterdam
19.30 - 21.30
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 5 (min. 3)

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 5

Deelnemers 2 / 5 (min. 3)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 3,00
Uitleg kosten:
Dit zomeravondconcert is gratis. Wil je vooraf nog iets drinken? Dan zijn daar kosten aan verbonden.
 

Omschrijving

Een heerlijk zomeravond-concert in de prachtige tuin van het Rotterdamse stadhuis. Gratis toegankelijk. Twee muzikale duo's (Gitaar & Carillon) trakteren ons op prachtige muziek in de tuin én vanuit de toren!

De broers Benjamin en Mischa Cok vormen samen een gitaarduo. Ze betoveren de tuin met ritmische en opzwepende flamencomuziek. Het programma bestaat uit Spaanse thema's en flamenco-vormen. Alle stukken voor 2 gitaren, met muziek van Paco de Lucía, eigen arrangementen en klassiek flamenco repertoire. De muzikanten spelen onder de mooie bogen van de stadhuistuin.

De zuiderse gitaarmuziek wordt afgewisseld met carillonmuziek uit de toren. Op 65 meter hoogte zitten stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote Dina Verheyden. Ze vormen een quatre-mains beiaardduo en zijn te zien op een groot beeldscherm in de tuin. Omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Debussy stierf, spelen ze speciaal gearrangeerde werken van deze Franse impressionist, o.a. uit de Children's Suite. Om een muzikale brug te slaan naar hun gitaarcollega's op de grond, gaan ze de uitdaging aan om het beroemde Concierto de Aranjuez te verklanken op de 63 klokken van het carillon. Richard tekende voor het arrangement hiervan.

Het concert begint om 20:00 maar wij spreken half acht af zodat we eerst nog even kunnen kletsen en koffie kunnen drinken.

Dit concert is gratis, maar het is wel verplicht om te reserveren. Ik heb gereserveerd voor vijf personen. Mocht er iets tussenkomen, laat dit dan op tijd (ongeveer 2 dagen van te voren) weten? Dan kan er nog iemand anders mee.

Het lijkt mij super leuk! Ga je mee?

Stel een vraag