Dit event is al begonnen/geweest.

Gevangenis monologen

Gevangenis monologen

Amsterdam
19.00 - 22.00

Deelnemers 12 / 18

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 18

Deelnemers 12 / 18

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 25,99
Uitleg kosten:
Prijs ticket incl. service kosten.
 

Omschrijving

Deze voorstelling is uitverkocht!

Gevangenis Monologen keert na twee uitverkochte tournees in 2017 en 2018 terug met een volledig vernieuwde editie.

De makers dagen je dit jaar uit om in de wereld van het gevangenisleven te stappen 
en brengen je op unieke wijze theater achter gesloten deuren. Vijfentwintig exclusieve voorstellingen in mei en juni 2019 vertellen het waargebeurde en inspirerende levensverhaal van de ex-gedetineerde Jack. Meld je nu aan voor de voorstelling in Amsterdam, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!

Na een mislukte roofoverval met catastrofale gevolgen gaat hij jarenlang de gevangenis in. In de Gevangenis Monologen 2 duiken we in het verleden, de periode van detentie en het vrijlatingsproces van Jack. We kruipen in de huid van de dader, zijn familie, vrienden en zijn slachtoffers en ontdekken wat een jeugd van geweld, detentie en vrijlating doet met gevoelswereld van een mens. Keer samen met Jack terug naar de Bijlmerbajes, de plek waar hij jaren lang vast zat, en ontdek de verhalen die anders altijd verborgen zouden blijven. Herman Koch (bekend van o.a. 'Het Diner' en 'Jiskefet') en Christine Otten (bekend van o.a. 'De Laatste Dichters' en 'Rafael') bewerkten Jack's verhaal voor het theater. De cast bestaat dit jaar uit Birgit Schuurman, Mingus Dagelet en Hamda Belgaroui.

​Wij nodigen je uit voor een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. We bieden een avondvullend programma bestaande uit een expositie over de historie van de 'gevangenis van de toekomst', de theatervoorstelling Gevangenis Monologen 2 en een nabeschouwing met de echte Jack.


De locatie:

De Bijlmerbajes, officieel de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel geheten, is de laatste grote gevangenis die in Nederland gebouwd is.

De gevangenis werd in 1978 geopend als een zogenaamde “humane” gevangenis. Aanvankelijk zaten er geen tralies voor de ramen. Die kwamen er pas toen bleek dat het glas toch niet onbreekbaar was. Anders dan de naam doet vermoeden staat de Bijlmerbajes niet in de Bijlmer maar in Overamstel.

​De gevangenis werd gesloten op 1 juni 2016. Per 8 augustus 2016 is het complex in gebruik als asielzoekerscentrum (AZC). Inmiddels is de sloop van de eerste torens onderweg. Na afloop van de Gevangenis Monologen zal de Bijlmer Bajes voorgoed verdwijnen. Mis het niet!

Stel een vraag