Dit event is al begonnen/geweest.

Happen en trappen - De schatkamer van Twente

Happen en trappen - De schatkamer van Twente

Losser
10.00 - 20.00

Deelnemers 1 / 5 (min. 5)

Plaats:
Losser - Overijssel
Deelnemers:
Min. 5 - max. 5

Deelnemers 1 / 5 (min. 5)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 39,95
Uitleg kosten:
Kosten van het arrangement, excl evt fietshuur. Wil je ook een fiets huren, dan komt er 8,- bij. Dit dan ook met de betaling in 1x overmaken.
 

Deelnemers 1 / 5

Minimaal 5

Omschrijving

De Schatkamer van Twente - 52 km.

met een 8,1 -10 gewaardeerd
55 evaluatie(s)

Boerenmagie, bourgondische gezelligheid en een fotogeniek landschap: ontdek het allemaal in de Schatkamer van Twente.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Schatkamer
We beginnen de dag in Losser, in het hart van wat bekend staat als ‘de Schatkamer van Twente’. Naar eigen zeggen van de Twentenaren wordt de bezoeker hier getrakteerd op ‘de streekeigen bouwstijl, een rijke geschiedenis en tal van andere parels’. Dat belooft wat…

Bourgondisch
In Oldenzaal maken we kennis met een eeuwenoud, gezellig stadje dat omgeven wordt door prachtige natuurgebieden. Bourgondische gezelligheid is hier welbekend, en dat blijkt ook uit het gegeven dat dit een van de meest noordelijke steden is waar je carnaval kunt vieren. Dat geldt overigens ook voor Hengelo, de volgende tussenstop. Met name de Twentse Lichtparade trekt daar ieder jaar vele tienduizenden toeschouwers.

Boerenmagie
Hengelo biedt de bezoeker vele tientallen monumenten, maar ook buiten de stad is het verleden zichtbaar. Al fietsend naar Lonneker ontmoeten we oude vormen van bijgeloof. Aan de gevels van menig boerderij zitten nog versieringen om onheil af te weren. Bovendien zie je bij boerderijen bijna geen eiken- maar wel lindebomen, want dat zijn ‘goede’ bomen. Die staan overigens altijd in even aantallen, want een oneven aantal betekent natuurlijk de goden verzoeken. ‘Boerenmagie’ noemen de Twentenaren dat.

Fotomomentjes
Na Lonneker is het nog maar een klein stukje terug naar Losser. Onderweg trekken stuwwallen, bossen, zandverstuivingen en heidevelden aan het oog voorbij. Vergeet uw camera niet, want fotomomentjes dienen zich hier geregeld aan. ‘Say cheese!’

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Stel een vraag