Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Inspiratiebijeenkomst - het geheim van de schildpad

Inspiratiebijeenkomst - het geheim van de schildpad

Organisator: Yvonne406
2e organisator: Louise71
Online
20.00 - 21.30

Deelnemers 59 / 60

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 2 - max. 60

Deelnemers 59 / 60

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
Uitleg kosten:
Gratis
 

Omschrijving

Laat je bijpraten door wetenschappers en ervaringsdeskundigen over de meest uiteenlopende maatschappelijk en mentale thema’s.

Geen mens leefde ooit langer dan 122 jaar, maar schildpadden worden met gemak dubbel zo oud. Wat is hun geheim? Waarom verouderen sommige dieren zoveel langzamer dan andere?

Ga mee op een boeiende reis langs de biologie van het lange leven. Maak kennis met verschillende diersoorten die bijzondere eigenschappen hebben, zoals de brughagedis. Een levend fossiel dat wel honderd keer zo oud wordt als andere hagedissen. En waarom worden vleermuizen tien keer zo oud als gewone muizen? Hoe komt het dat kreeften juist jonger lijken te worden naarmate ze verjaren? Aan de hand van fascinerende voorbeelden uit het dierenrijk, gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten uit het verouderingsonderzoek, leren we onze eigen veroudering beter te begrijpen.

Over spreker David van Bodegom
David van Bodegom (1978) is arts, historicus en schrijver. Hij is hoogleraar aan het LUMC en verbonden aan kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Tijdens zijn promotieonderzoek in Ghana ontdekte hij dat mensen in hun oorspronkelijke omgeving vitaler oud worden. Hij is de auteur van ‘Nood breekt wet’ (2012), ‘Oud worden in de praktijk’ (2015), ‘Ontpillen’ (2018) en ‘Het geheim van de schildpad’ (2019).

Deze avond vol informatie wordt je kosteloos aangeboden door Kunstmin in samenwerking met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing. Het thema van deze Inspiratiebijeenkomst wordt later bekendgemaakt.

Bestel je ticket voor de live stream op de website vermeld bij extra informatie.

Uitgelicht

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<