Dit event is al begonnen/geweest.

Kerstconcert met Mahler 1

Kerstconcert met Mahler 1

Nijmegen
14.15 - 16.00

Deelnemers 7 / 7

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 7

Deelnemers 7 / 7

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 37,00
Uitleg kosten:
Kosten uitgaande van 2e rang, exclusief eventuele kosten voor eten en drinken
 

Omschrijving

In plaats van de eerder aangekondigde Zesde Symfonie van Mahler, speelt Phion Mahlers Eerste Symfonie. Voorafgaand zingt Raoul Steffani vijf liederen van Alma Mahler.

Mahler-vertolker
Chef-dirigent van Phion, Otto Tausk heeft zich ontpopt als een ware Mahler-vertolker: ‘Mahler is een essentiële componist, een sleutelfiguur, die de muziekgeschiedenis voorgoed heeft geopend naar nieuwe wegen. Zijn muziek verlangt van alle musici volledige overgave en spreekt de luisteraar aan, recht in het hart’, aldus Tausk. In dit Kerstconcert dirigeert hij Mahlers Eerste symfonie, een schitterend werk vol levenslust en humor. Dat begint al met een stralende zonsopgang, zet zich voort in een energiek scherzo, vervolgt met een ironische treurmars om af te sluiten met een stormachtige finale. Waar Mahler een groot symfonieorkest op de been bracht voor dit werk, maakte zijn vriend Erwin Stein een arrangement voor een orkest van bescheidener afmeting, zonder dat er maar iets van de essentie en kracht van Mahlers origineel verloren gaat.

Liederen van Alma
Bijzonder aan dit Mahler-Kerstconcert zijn de liederen van Alma Mahler, de vrouw en muze van Gustav, die zelf een groot muzikaal talent bezat dat niet onderdeed voor haar beroemde echtgenoot. Haar liederen zijn van een ongeëvenaarde schoonheid en aansprekende sensualiteit. Er staan er vijf op het programma gezongen door Raoul Steffani, winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2018 en hard op weg Nederlands bekendste bariton te worden. Phion speelt de oorspronkelijke pianopartij in een zinnenprikkelend arrangement van Jorma Panula.
  •     11 November om 21:20 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     17 October om 17:26 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     17 October om 15:10 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     09 October om 10:24 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 October om 14:33 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     03 October om 21:25 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     30 September om 19:35 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag