Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Film 'Wereld van Carlijn' met Q&A regisseur

LAST MINUTE: Film 'Wereld van Carlijn' met Q&A regisseur

Doesburg
19.30 - 22.45

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Doesburg - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 12,50
Uitleg kosten:
Filmkaartje 9 euro, drankje tijdens pauze en/of na afloop.
 

Omschrijving

Wie heeft er zin om mee te gaan naar deze bijzondere documentaire, waar ook regisseur Ariane Greep een inleiding en Q&A na afloop geeft?

Graag alleen aanmelden als je echt mee wil gaan + zelf snel een kaartje kopen. Ik koop zelf een kaartje als er in ieder geval twee mensen mee gaan.

Ik heb contact gehad met het filmhuis. Er zijn nog kaarten, maar we moeten niet te lang wachten. Als we er om 19.30 uur zijn, dan kunnen we gewoon bij elkaar zitten. Het Arsenaal ligt in de buurt van de grote kerk in Doesburg-centrum. Er zijn diverse gratis grote parkeerplaatsen in Doesburg.


Over deze 1,5 uur durende film:
De Nederlandse cartograaf Carlijn Kingma is een opkomende ster in de kunstwereld, te vergelijken met M.C. Escher en Piranesi. Ze tekent ideeënwerelden, of zoals ze zelf zegt, kaarten van de soms ondoorgrondelijke werkelijkheid waarin we leven. Carlijn gaf filmmaker Ariane Greep toestemming haar te volgen vanaf de eerste dag dat ze begon met het tekenen van haar nieuwste project Het Waterwerk van ons geld, een gedetailleerde kaart van ons financiële stelsel. Geduld lijkt het sleutelwoord te zijn in dit documentaire-portret, dat Kingma volgt vanaf de eerst stip op papier tot de expositie op de Architectuurbiënnale van Venetië, waar Carlijn Nederland vertegenwoordigt. Het project ontwikkelde ze samen met onderzoeksjournalist Thomas Bollen en lector New Finance Martijn Jeroen van der Linden.
Dit recente project van Kingma is al meermalen bekroond. De documentaire De wereld van Carlijn van Ariane Greep biedt, naast illustratieve blikken op het kunstwerk, vooral een indruk van het intensieve maakproces en van Kingma als betrokken kunstenaar.
Een portret met interviews en ontmoetingen, de spanning van het eerste kleine streepje op het grote vel papier, naast overpeinzingen en het stugge doorwerken, Kingmas ouders die jeugdtekeningen laten zien en zelfs een geanimeerde versie van Het waterwerk. Bijna terloops zien we Carlijn een relatie krijgen met Thomas Bollen.
De aantrekkingskracht de film scoorde op IFFR hoog bij het publiek zit hem, naast die schitterende pentekeningen, vooral in de onbevangen houding van de kunstenaar zelf. Open over haar onzekerheden, tegelijk enthousiast en resoluut bij presentaties. Vol overgave pleitend voor kunst en verbeelding als vernieuwende kracht. Geld is geen natuurverschijnsel, stellen Carlijn en Thomas. Verander het systeem en stel de burger weer centraal.