Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Online bordspel Celestia

LAST MINUTE: Online bordspel Celestia

Online
20.00 - 21.30

Deelnemers 5 / 6

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 4 - max. 6

Deelnemers 5 / 6

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Celestia is een vlot bluf / push-your-luck spel.
Via bovenstaande link kom je bij een zeer goede spelsite, waar we het gaan spellen.
Geef mij wel even je username door, dan kan ik een virtuele tafel alleen voor ons maken!
Tip: kijk voor aanvang wel even naar de tutorial of lees onderstaande tekst Wink. Niet dat het zeer ingewikkeld is, maar weten wat je moet doen is altijd handig Smile

-----------

Ons luchtschip begint in de eerste stad en om beurten is de speler de kapitein die het schip naar de volgende stad moet navigeren. De reis is niet zonder gevaren en hoe verder je komt, des te groter de bedreigingen. Mist, onweer, agressieve vogels en zelfs luchtpiraten kunnen het schip laten neerstorten.

Om te bepalen welke gevaren er komen gooit de kapitein een aantal dobbelstenen. Voor ieder geworpen symbool moet hij of zij een passende kaart afleggen. Voordat de kaarten afgelegd worden, moeten de andere spelers kiezen of ze de reis aandurven of niet. Als je uitstapt, scoor je in ieder geval de veilige punten van de stad waar het schip nu staat. Blijf je aan boord, dan heb je kans op meer punten in de volgende stad, of wie weet nog verder. Als iedereen gekozen heeft, blijkt of de kapitein de benodigde kaarten heeft. Zo ja, dan vlieg je verder en is de volgende speler die nog aan boord is de nieuwe kapitein. Zo niet, dan crasht het schip en scoort geen van de nog aanwezige spelers punten.

Als het schip crasht of iedereen uit is gestapt begint het schip opnieuw bij de eerste stad. Wie na verschillende vluchten als eerste meer dan 50 punten heeft gescoord wint het spel.
  •     17 May om 11:34 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     16 May om 22:10 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     16 May om 20:06 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     16 May om 18:27 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag