Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Wandelen langs Lage Vuursche

LAST MINUTE: Wandelen langs Lage Vuursche

Lage Vuursche
13.00 - 17.00

Deelnemers 4 / 7

Plaats:
Lage Vuursche - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 7

Deelnemers 4 / 7

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Rondom Lage Vuursche ligt een afwisselend, bosrijk landschap. Het plaatsje zelf geniet beschermd dorpsgezicht. Een ideale omgeving dus om te voet te ontdekken. (Afstand tussen 8-10km; wandeltempo 5km/h).
Weer een andere route in een ander deel van Lage Vuursche

Maartensdijkse Bos
In het Maartensdijkse Bos wandel je tussen de voor houtproductie geplante douglassparren en oude beukenbomen. Een heerlijke omgeving om even lekker tot jezelf te komen of op je gemak bij te kletsen met een vriend(in) of familielid. Al snel kom je langs Landgoed Drakensteyn. Oorspronkelijk dateert het kasteel uit de veertiende eeuw, het huidige gebouw stamt uit 1640. Je kunt het pand niet bezoeken. Tenzij je tot de intimi behoort van prinses Beatrix, de huidige bewoonster.

Schitterende Stulpkerk
Het dorp Lage Vuursche geniet beschermd dorpsgezicht vanwege de prachtige achttiende- en negentiende-eeuwse huizen. De schitterende Stulpkerk dateert oorspronkelijk uit 1659. In Boswachterij Lage Vuursche loop je door een mix van loof- en naaldbomen. Ook wandel je over De Stulp, een heidegebied waar het heerlijk stil is.

Koninginnebankje
Met Drakensteyn op een steenworp afstand kan het haast niet anders, of de Stulpkerk draagt koninklijke herinneringen. Zoals de zogenoemde Koninginnebank, een bank die in gebruik was bij de Nederlandse koninklijke familie totdat Beatrix in 1981 naar Den Haag verhuisde. De achterste bank was voor de koningin, de voorste voor het hofpersoneel. De bank was voorzien van een eigen toegang naar buiten, zodat het koninklijk gezelschap niet de hele kerk door hoefde om hem te bereiken. In 1988 zijn de preekstoel en koninginnebank verplaatst. De bijbel uit de koninklijke bank ligt sindsdien op de lessenaar in de kerk. Hoewel de koninginnebank uit 1938 stamt, hadden ook de koninginnen Emma en Wilhelmina hier ooit een eigen zitgelegenheid.

Wie gaat ermee?

-Honden niet toegestaan!
  •     09 November om 22:08 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 November om 18:04 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 November om 17:49 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     09 November om 17:45 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     09 November om 17:41 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag