Dit event is al begonnen/geweest.

Leineroebana Storm muziek-dansvoorstelling

Leineroebana Storm muziek-dansvoorstelling

Alkmaar
20.30 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 6

Plaats:
Alkmaar - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 3 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Ticket, inclusief drankje en garderobe.
 

Omschrijving

STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki, een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een storm-achtige voorstelling met zes dansers en drie musici.

Recensies:
Het NRC: “De stormachtige uitbarstingen van individuele dansers geven de nieuwe choreografie van LeineRoebana een aangename aardse warmte.”

Trouw:
"Dansgezelschap LeineRoebana, ruim 25 jaar op zoek naar versmelting van muziek en dans, kunnen met Storm een geslaagde samenwerking met muziekmakers aan hun indrukwekkende lijstje (van Tan Dun tot Maarten Altena) toevoegen."
“Opzwepende rondedansen jagen de dansers voort in een bewegingsstorm die opsteekt en weer gaat liggen. Als wervelende soefi-derwisjen, dan weer als ultra-energieke meute op een Grieks dorpsplein. Zo nu en dan maakt rituele extase plaats voor contemplatie. Dat gebeurt vooral op klanken van de melancholische basklarinet, in een soort van freestyle ‘Griekse blues’, waarop de zes dansers in intieme constellaties een gevoel van mystieke verbondenheid weten te creëren.”

De Volkskrant: "Kris Mohammed Adem, oorspronkelijk van Cyprus, echoot met wervelende en verende passen het duidelijkst sporen van Griekse volksdansen – die vormen een belangrijke inspiratiebron voor deze samenwerking tussen LeineRoebana en de voormalige Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Als een bruisend draaikolkje plopt hij telkens tussen vijf collega’s op."
  •     04 May om 12:47 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     28 April om 10:57 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag