Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Over Boeren Bos en Bergen 2

Over Boeren Bos en Bergen 2

Organisator: Jacques63
Drunen
13.00 - 18.00

Deelnemers 6 / 6

Plaats:
Drunen - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 6 - max. 6

Deelnemers 6 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
Uitleg kosten:
Schatting consumpties voor eigen rekening!
 

Omschrijving

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
(Afstand 13km; wandeltempo 5km/h)
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.
In het gebied vind je bos, heide en vooral heel veel zand. Dat zand zorgt voor nogal extreme omstandigheden: de bodem is droog en voedselarm. Het stuifzandgebied is ontstaan in de late middeleeuwen. Verwonder je over de ondergestoven bomen en geniet van de tjirpende veldkrekels. Maar vooral: kom volledig tot rust in dit mooie gebied.
De Brabantse Sahara, zo worden de Loonse en Drunense Duinen ook wel eens genoemd, is een droog gebied waar je je even in een andere wereld waant. Qua landschap en qua temperatuurverschillen.
'Volgens professor neuropsychologie Erik Scherder houdt een dagelijkse wandeling je hersenen gelukkig. Het verlaagt het stressgevoel en bevordert de creativiteit. En dat niet alleen. Juist nu, in coronatijd, komt daar iets belangrijks bij: het heeft ook een gunstig effect op je afweersysteem. Hoe werkt dat versterken van het afweersysteem? In je lichaam zitten verschillende stofjes die alle ongewenste indringers opvreten. Deze stofjes worden onmiddellijk actief als je gaat bewegen. Vooral matig intensieve beweging, zoals wandelen is goed.'
Twan Huys na RTL-LateNight tijdens het wandelen: 'Alles wat je dwars zit verdampt!'

We starten natuurlijk met koffie!

-Ongeveer halverwege is er een koffiestop!
-Honden niet toegestaan.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<