Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Over Boeren Bos en Bergen 3-1

Over Boeren Bos en Bergen 3-1

Organisator: Jacques63
Kaatsheuvel
12.00 - 18.00

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Kaatsheuvel - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 6,00
Uitleg kosten:
Schatting gebruik van consumpties voor eigen rekening!
 

Omschrijving

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
(Afstand 14,5km; wandeltempo 5km/h)
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij. Laat je betoveren door de pracht van de Loonse en Drunense Duinen. In dit nationaal park vind je uitgestrekte heidevelden en stille bossen. En natuurlijk de befaamde stuifduinen waar dit gebied zijn bijnaam aan te danken heeft: de Brabantse Sahara.
Verderop kom je langs een zee van zand. De Loonse en Drunense Duinen vormen het grootste gebied met levend stuifzand in Europa. Loop er gerust een stukje in om even het woestijn-gevoel te ervaren. Het heideveld aan je linkerhand ligt er niet voor niets: deze open vlakte geeft de wind vrij spel om het zand te laten stuiven.
Heerlijk doorstappen over de paden in de uitgestrekte natuur. Je loopt voornamelijk tussen naaldbomen als fris ruikende douglassparren en zeedennen, al zie je ook eiken. Het is zo rustig in het bos dat je bijna vergeet hoe druk de buitenwereld kan zijn.
'Volgens professor neuropsychologie Erik Scherder houdt een dagelijkse wandeling je hersenen gelukkig. Het verlaagt het stressgevoel en bevordert de creativiteit. En dat niet alleen. Juist nu, in coronatijd, komt daar iets belangrijks bij: het heeft ook een gunstig effect op je afweersysteem. Hoe werkt dat versterken van het afweersysteem? In je lichaam zitten verschillende stofjes die alle ongewenste indringers opvreten. Deze stofjes worden onmiddellijk actief als je gaat bewegen. Vooral matig intensieve beweging, zoals wandelen is goed.'
Twan Huys na RTL-LateNight tijdens het wandelen: 'Alles wat je dwars zit verdampt!'
Agnetha van ABBA: 'Wandelen is voor mij een manier om te herstellen en verwerken!
-Ongeveer halverwege is er een koffiestop.
-Honden niet toegestaan.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<