Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Paard Club New Wave Joy Division & New Order Special

Paard Club New Wave Joy Division & New Order Special

Organisator: Susanne805
Den Haag
20.00 - 00.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 8

Plaats:
Den Haag - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 3 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Tickets zelf aanschaffen via de website. De SEATED SESSION is 10 euro ipv 5 euro en zal sneller uitverkocht zijn ivm een beperkt aantal plaatsen. Consumpties zijn voor eigen rekening.
 

Omschrijving

Zoals jullie allemaal weten hadden we op 3 oktober een mooie dansavond in het verschiet tijdens de Joy Division & New Order special. Helaas is het de realiteit dat dansen op dit moment nog steeds niet is toegestaan door de gevolgen van corona.. Gelukkig gaan we bij New Wave City niet bij de pakken neerzitten én daarom hebben we de mogelijkheid gecreëerd om alsnog met alle New Wave liefhebbers samen te komen!

Meer info? En tickets * sinds 15/ 16 september verkrijgbaar via het Paard website *
https://www.paard.nl/eve...ovie-night/

OUDE INFO: Wederom verplaatst naar 20 februari 2021 (was 20 juni, toen 3 okt en nu dan 20 feb)

New Wave City in het Paard in Den Haag is speciaal voor de liefhebbers van New-Wave muziek uit de jaren tachtig. Deze editie van New Wave City wordt een mooie, want hij zal in het teken staan van de muziek van Joy Division en New Order. Liefhebbers van ongepolijste liedjes met gitaar, bas, drums en vooral attitude maken een trip down memory lane.

*Reeds gekochte tickets voor de verplaatste editie van 20 juni zijn ook geldig!*

Keywords :
ALTERNATIVE DANCE
NEW WAVE
POSTPUNK

Achtergrond info over de bands:
Joy Division

De band rond de postpunk-held Ian Curtis zal je waarschijnlijk kennen van de grote hit ‘Love Will Tear Us Apart’ uit 1980. Kenmerkend aan de band zijn de iconische baslijnen van Peter Hook en de karakteristieke stem van Curtis, met zijn teksten over angst en depressie met een gevoel van onbegrepenheid. De band was één van de koplopers van de postpunk generatie, ook al bestonden ze maar drie jaar. Bands als Depeche Mode, Bauhaus, The Cure en U2 zijn direct beinvloed door Joy Division.

New Order

Meteen na de zelfmoord van Ian Curtis was Joy Division opgeheven. De overige bandleden gingen door met zanger Bernard Sumner onder de naam New Order. De band is meer gedreven door alternatieve electronica en mixt melodieuze synths met voortstuwende baslijnen. Ze vonden snel hun eigen unieke sound en hebben met ‘Blue Monday’ een instant classic die thuishoort zowel in de slaapkamer als op de dansvloer.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<