Dit event is al begonnen/geweest.

Rondwandeling Betuwse rivierenlandschap (18 km)

Rondwandeling Betuwse rivierenlandschap (18 km)

Acquoy
11.00 - 18.00

Deelnemers 7 / 12

Plaats:
Acquoy - Gelderland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 12

Deelnemers 7 / 12

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Lunch en drankjes, veerpontje.
 

Omschrijving

We maken een mooie rondwandeling in het Betuwse rivierenlandschap van de Linge. Fort Asperen is een bijzondere plek om deze route te starten. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was bedoeld om de Linge en de inundatiesluizen te beschermen.

We wandelen ten zuiden van de Nieuwe Zuiderlingedijk over spannende paadjes door ruig, moerassig terrein en over grasdijkjes langs plassen. Langs de dijk zien we betonnen groepsschuilplaatsen en sluisjes. Via de lange, verharde maar verkeersvrije Tiendweg komen we in de buurt van de Linge. De route vervolgt door de Koornwaard, een ruig natuurgebied tussen de Linge en een grote plas. Halverwege zetten we onszelf over met het trekpontje. Verderop volgen we de Appeldijk richting Heukelum.

In Heukelum wijken we even af van de route en steken we met het veerpontje over de Linge naar het dorpje Oosterwijk, hier gaan wij lunchen bij Herberg Restaurant De Lingehoeve, een prachtige sfeervolle boerderij.

Na de lunch gaan we weer terug met het veerpontje de Linge over en wandelen we een poosje pal langs de Linge. Heel fraai is de bomendijk langs de Hoenwaard en kasteel Meckenburg. Volgt een wat drukker stukje met zicht op de rand van Leerdam aan de overkant van de Linge. Op het laatste deel lopen we langs het Galgenwiel over de dijk Asperen binnen. We doorkruisen de straatjes van het stadje en flaneren nog een laatste keer langs de Linge.

Praktisch:
> Wandeltempo is ca. 4,5 à 5 km per uur.
> Strek stevige wandelschoenen aan i.v.m. lopen op onverharde (en mogelijk drassige) paden.
> Gratis parkeren bij Fort Asperen.
> Honden niet toegestaan.

Stel een vraag