Dit event is al begonnen/geweest.
Eten & Drinken

Thaise kookworkshop

Thaise kookworkshop

Organisator: Mau1971
Landgraaf
18.00 - 22.00

Deelnemers 6 / 6

Plaats:
Landgraaf - Limburg
Deelnemers:
Min. 6 - max. 6

Deelnemers 6 / 6

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 40,00
Uitleg kosten:
Incl. materialen, koffie, thee, fris, wijn en een kookschort
 

Omschrijving

Kom gezellig samen leren koken!

Iedere deelnemer maakt hierbij zelf 3 gerechten.

De Thaise keuken is geen homogene keuken. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens. Kenmerkend voor de verschillende Thaise keukens is dat deze zich schikken rondom het gebruik van rijst (Thai: khao) als basisvoedsel.

Het menu:

Pineapple Fried Rice
(Hoofdgerecht)
Pineapple Fried Rice is een heerlijk Thaise frisse rijstmaaltijd met stukjes verse ananas en garnaal. Leuke serveertip: gebruik de helft van een verse ananas als schaaltje.

Money Bag
(Voor-/ Tussengerecht)
Money Bags zijn luxe hapjes di vooral gemaakt en gegeten rond het Chinese Nieuwjaar en symboliseren welvaart en een gelukkig leven. Wij vinden ze vooral érg lekker! De vulling van gehakt en garnaal gaat perfect samen met de Thaise smaken van de koriander en de sojasaus. Heerlijke krokante hapjes voor een feestje of gewoon zomaar, omdat het kan!

Laab Kai
(Hoofdgerecht)
Laab Kai (ook wel Larb Kai of Larb Gai genoemd) betekent letterlijk gemalen kip salade, en dat is exact wat dit Thaise recept is. Het is een gerecht dat zeer populair is in Thailand, maar eigenlijk zijn oorsprong vind in Laos. De basis voor de Laab Kai is gehakte kip. Door de toevoeging van diverse heerlijke ingrediënten krijgt deze Thaise kipsalade zijn zeer uitgesproken smaak. De smaak van de Laab Kai is zowel pittig als zuur. De combinatie van rode peper, limoensap en munt maakt van deze kipsalade een exotische verrassing!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag