Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

The Passion in Dordrecht

The Passion in Dordrecht

Organisator: Corrie250
2e organisator: Marleen076
Dordrecht
19.00 - 22.30

Deelnemers 22 / 25

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 25

Deelnemers 22 / 25

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Eigen verbruik in de horeca, dus variabel.
 

Omschrijving

De negende editie van het evenement wordt gehouden in Dordrecht op donderdag 18 april.
The Passion draait om de laatste uren van het leven Jezus in de vorm een groots muzikaal evenement. Het thema van dit jaar is 'Je bent niet alleen'. ,,Daarmee legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar", aldus de EO.
"Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. De omgeving van de Grote Kerk zal een schitterend decor vormen."
De komst van The Passion naar Dordrecht valt samen met de viering van de Synode van Dordrecht, 400 jaar geleden in de stad. Tijdens de Synode werd opdracht gegeven voor de eerste officiële vertaling van de bijbel: de Statenbijbel.
In The Passion spelen bekende Nederlanders jaarlijks op Witte Donderdag de kruisiging en wederopstanding van Jezus na aan de hand van bewerkte Nederlandse hits.
Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de Lage Landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we uitdrukkingen en woorden uit de Statenbijbel. 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt er ook bij The Passion voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal opnieuw tot leven en verbinden ons rondom dit verhaal.

Het hart op de juiste plek

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad
vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Stel een vraag