Dit event is al begonnen/geweest.

Trage tocht combinatie Driebruggen en Waarden 16 km

Trage tocht combinatie Driebruggen en Waarden 16 km

Reeuwijk
11.30 - 17.00

Deelnemers 14 / 20

Plaats:
Reeuwijk - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 20

Deelnemers 14 / 20

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Variabele kosten in je eigen uitgave in de horeca.
 

Omschrijving

De route aangepast omdat ik geen enkel contact krijg met de horeca in Driebruggen. Dus we starten nu vanuit Reeuwijk. De route nu is zeker net zo mooi.
We lopen eerst via de plassen naar de buitenkant van Oukoop en zo naar het 2e (zeer eenvoudige) adres in Driebruggen voor een stop. Daar vandaan lopen we naar het dorp Driebruggen, dat wat verstopt ligt tussen Gouda en Woerden. Dan lopen we via de andere kant van Oukoop terug naar het begin.
Het is iets langer, totaal 17,4 km.

HIeronder wat informatie wat je onderweg tegen komt.

Op de graskades van de Enkele en de Dubbele Wiericke kun je heerlijk stappen. Vooral de liefhebber van lange einden en vergezichten komt bij deze tocht goed aan zijn trekken. Daar staat tegenover dat het paadje op de Kippenkade bijzonder intiem is. Je wandelt tussen de plassen en de weilanden door, tussen uitbundige struiken en boompjes en met links en rechts landjes en huisjes aan de Reeuwijkse Plassen. We lopen een eindje door buurtschap Oukoop en gaan dan de molenkade op naar de prachtige Oukoopsemolen. De wipwatermolen aan de Prinsendijk heeft vanaf 1609 de polderNegenviertel drooggemalen. We vervolgen de dijk zuidwaarts en verruilen de Enkele voor de Dubbele Wiericke. Dit is het land van de Oude Hollandse Waterlinie, dat bij vijandelijke dreiging kniehoog onder water kon worden gezet. Vanaf de dijk zien we scholeksters en grutto's over het land scheren.

Weer een mooie wandeling, wie gaat er mee?
Natuurlijk beginnen we eerst met koffie of thee om 11u.

Stel een vraag