Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Trage Tocht Dordrecht (stadse tocht) 15 km

Trage Tocht Dordrecht (stadse tocht) 15 km

Organisator: Corrie250
Dordrecht
11.30 - 17.00

Deelnemers 22 / 25

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 25

Deelnemers 22 / 25

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Is een indicatie voor eigen verbruik in de horeca.
 

Omschrijving

We maken een prachtige wandeling langs de groene en blauwe gangen van Dordrecht, oudste stad van Holland. Voor intimi Dordt.
Deze route staat grotendeels in het teken van water, dijken, parken en populieren.
Over de afwisselende, slingerende Noordendijk lopen we tussen de wijken Stadspolder en De Hoven door. Het Leerpark met promenade is een opgeknapte oude stadswijk, nu met groene uitstraling. Bijzonder is onze korte wandeling over de grote begraafplaats Essenhof uit 1829 en langs de ronde aula Thuredrith, oude naam voor Dordrecht.

Vlak voor het station komen we door het Weizigtpark, ontstaan uit een oud landgoed. Het bestond uit een villa, oranjerie en koetshuis. In 1942 is de grond verkocht aan de gemeente en op 5 mei 1948 is het park naar ontwerp van Doornbos geopend. In het ontwerp is van bovenaf een gloeilamp te herkennen.
Vanaf het station lopen we langs Oranjepark, een straat met riante herenhuizen en imposante platanen, naar park Merwestein. Het oudste stadspark met bijzondere uitheemse bomen is ontstaan uit een landgoed en sinds 1885 eigendom van de gemeente. Wat hier nog van rest, is de fraaie witte parkwachterswoning.
Langs het riviertje de Vlij en de Vlijhaven vervolgt de route naar het Wantijpark, in 1937 ontworpen en aangelegd door tuinarchitect Tersteeg in het kader van de werkverschaffing.
Na de Amaliabrug lopen we over gras en een populierendijk langs de brede Wantij, een unieke zoetwatergetijden rivier met sterk wisselend waterpeil. Een mooie populierenlaan leidt ons langs de stadsrand met weidse uitzichten over de polders en dijken.

We beginnen op het verzameladres met koffie en thee om 11u en ongeveer halverwege ga ik ook een pauze inlassen.

Hier kán voor de liefhebbers iets gegeten worden. Graag opgave via de link.
Er zijn 2 wijzigingen in de kaart;
Clubsandwich Wantijpaviljoen is € 9,25
Clubsandwich Veggie € 7,50

https://www.wantijpavilj.../restaurant

Wie loopt er weer gezellig mee?

NMLK Events

Stel een vraag