Dit event is al begonnen/geweest.

Trage tocht Oudewater 15 km

Trage tocht Oudewater 15 km

Oudewater
11.30 - 17.00

Deelnemers 18 / 25

Plaats:
Oudewater - Utrecht
Deelnemers:
Min. 6 - max. 25

Deelnemers 18 / 25

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
De kosten die je zelf maakt in de horeca, vooraf, tussendoor en achteraf.
 

Omschrijving

Direct als je bij Oudewater de Tiendweg oploopt word je overweldigd door het lage polderland van het Groene Hart. Het is hier heerlijk wandelen, met alsmaar gras onder je voeten en zo nu en dan een om- of overstapje. De Tiendweg met aan weerszijden sloten en knotwilgen doorsnijdt de langgerekte weidekavels aan de achterzijde. Dit is het land van de knobbelzwanen, die zich tegoed doen aan het groene gras. Na 5 km is het tijd voor verandering en wandelen we naar Hekendorp, bekend van de Goejanverwellesluis. Bij Hekendorp is de Oude Hollandse Waterlinie op zijn smalst. De waterlinie uit de 17e eeuw is tussen de Rijn bij Bodegraven en de Hollandse IJssel niet meer dan een 500m brede strook polderland, die bij vijandelijke dreiging blank kon worden gezet. Aan de westzijde wordt deze strook begrensd door de Enkele Wiericke, aan de oostzijde door de Dubbele Wiericke. Om je een idee te geven van de linie hebben we een lusje over de graskades van beide vaarten in de route opgenomen. Aan het eind van de Dubbele Wiericke sta je weer bij de sluis in Hekendorp.
Naar Oudewater volgen we het jaagpad langs de Hollandse IJssel, waar eens de trekschuiten werden 'gejaagd'. De graskade is nu een exclusief wandelpad, dat je tot in het historische centrum brengt. Het hart van het charmante stadje ligt ingeklemd in een slinger van de rivier. Bij de Markt met de beroemde Heksenwaag is de IJssel overkluisd. Op de brede brug nodigen de terrassen uit voor een aangename afsluiting.

We beginnen zoals gebruikelijk met koffie of thee bij de start en ongeveer halverwege volgt ook nog een pauzemoment. Daar kan alleen gebruik gemaakt worden van een drankje. Lunchen is NIET mogelijk aangezien er daar geen personeel voor is. Dus vergeet niet zelf een paar boterhammen oid dergelijks mee te nemen.
Aan het eind een afsluitend drankje op het verzameladres.

Wie loopt er weer gezellig mee?

Stel een vraag