Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Trappistenwandelroute in omgeving Zundert van Van Gogh

Trappistenwandelroute in omgeving Zundert van Van Gogh

Organisator: Jacques63
Zundert
12.45 - 18.00

Deelnemers 15 / 15

Plaats:
Zundert - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 15

Deelnemers 15 / 15

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 8,00
Uitleg kosten:
Kosten €8 voor eventuele consumpties. Alles voor eigen rekening. Er is ruime en gratis parkeergelegenheid!
 

Omschrijving

Trappistenwandeling (Afstand rond 13 km; Terras: begin-eind)
Zundert is een groene boomkwekerij-gemeente, waaronder ook de kernen Achtmaal, Klein-Zundert, Rijsbergen en Wernhout vallen. Een typische Brabantse plattelandsgemeente die de prachtige natuurgebieden De Moeren, De Buissche heide en Pannenhoef omvat. De beroemdste inwoner van deze gemeente is natuurlijk Vincent van Gogh.
Proef de sfeer en geniet van de stilte tijdens een trappistenwandeling rondom en in de nabijheid van de abdij. De abdij Maria Toevlucht is een trappistenabdij die zich bevindt tussen Zundert en Schijf voorbij natuurgebied de Moeren.
De abdij werd gesticht in 1900 in het destijds moerassige gebied ‘De Moeren' halverwege de weg tussen Zundert en Rucphen. In de abdij woont een contemplatieve gemeenschap van monniken. Hun leven wordt gekenmerkt door stilte, bezinning en gebed. Zij leven zoveel mogelijk van het werk van hun handen. Zo beheren zij o.a. een gastenhuis met mogelijkheid voor bezinning en meditatie. De abdij is gelegen in een rustig buitengebied, omringd door bossen en natuurgebieden. De gemeenschap telt op dit ogenblik twaalf monniken, waarvan er tien leven in de abdij en twee in een bejaardenhuis. In 2009 was het niet meer mogelijk de veehouderij voort te zetten. Er werd besloten een brouwerij te starten; de bouw begon in oktober 2012 en werd juni 2013 voltooid. Begin december 2013 kwam het Zundert's Trappistenbier op de markt.
-Honden niet toegestaan.
-Wandeltempo 5 km/h

Stel een vraag