Dit event is al begonnen/geweest.

Uit Olafur Arnalds' Opia- 3 neoklassieke muzikanten

Uit Olafur Arnalds' Opia- 3 neoklassieke muzikanten

Rotterdam
20.00 - 22.30

Deelnemers 2 / 6

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 2 / 6

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 19,50
Uitleg kosten:
17,50 plus 2 euro transactiekosten
 

Omschrijving

Performance van SOFI PAEZ, DAVIDSSON + SKÚLI SVERRISSON & ZUZANNA CALKA- ÓLAFUR ARNALDS OPIA.
Het zijn zitplaatsen, maar zonder plaatsing dus iedereen kan gewoon los kaarten bestellen. Eventueel kunnen we achteraf nog een drankje en napraten. De eindtijd is een indicatie.

Over de performance:

OPIA, het platform van de gerenommeerde IJslandse componist Ólafur Arnalds, presenteert op 5 juni in LantarenVenster drie neoklassieke artiesten: Sofi Paez, Davidsson en Zuzanna Calka.

Zuzanna Calka
De jonge Poolse klassiek geschoolde pianiste/componiste Zuzanna Całka speelt al piano zolang ze zich kan herinneren. Ze maakt muziek door geluiden van piano en synthesizers te manipuleren en multi-tracken. Na het componeren van muziek voor twee korte films bracht ze in 2023 (op haar eigen label) de EP Late Night Takes uit. Deze bevat zes meditatieve ballades geïnspireerd door de Japanse term boketto, ofwel de kunst van het dagdromen: in de verte staren, je verliezen in gedachten en uiteindelijk tot rust komen. Całka ziet muziek maken, o.a. door gebruik van improvisatie, dan ook als een spirituele bezigheid, een ritueel dat haar helpt opnieuw verbinding te maken met de schoonheid en het mysterie van het leven!

Davidsson + Skúli Sverrisson
Davidsson is de artiestennaam van de IJslandse componist, producer en multi-instrumentalist Thorleifur Gaukur Davidsson. Zijn belangrijkste instrumenten zijn de mondharmonica en de pedal steel misschien wel vanwege dit laatste instrument woont hij al jaren in Nashville. Davidsson tourt met de IJslandse rockband KALEO en werkte samen met Chuck Leavell en Daryll Jones (toetsenist en bassist bij de Rolling Stones). Binnenkort verschijnt zijn debuutalbum Lifelines, een ode aan Davidssons overleden vader. Verwacht een muzikaal landschap net zo indrukwekkend als dat van IJsland!

Sofi Paez
De Costa Ricaanse pianiste Sofi Paez (tegenwoordig opererend vanuit Berlijn) begon na haar studie aan het conservatorium eigen composities te maken, voornamelijk geïnspireerd door de natuur. De sfeer die haar neoklassieke stukken oproepen is dan ook delicaat en subtiel de rust die de aanblik van een mooi landschap biedt, vertaald naar muziek. Na twee losse tracks (Diciembre en Preludio) verscheen in 2023 de ep Circles, met naast het titelnummer ook If I Could Do It All Again. De weinige beschikbare nummers doen hunkeren naar meer. Gelukkig verschijnt in 2024 haar debuutalbum!
  •     27 May om 18:46 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag