Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Bossaball

Bossaball

Organisator: RichardCgers
2e organisator: Sandra1979
Utrecht
15.30 - 17.30
Uitgelicht

Deelnemers 34 / 34

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 8 - max. 34

Deelnemers 34 / 34

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
kosten voor deelname + huur beachvelden (2x)
 

Omschrijving

Wat is Bossaball:
Bossaball is een spectaculaire dynamische en nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines.

Een sport die niet alleen spectaculair is maar ook makkelijk te spelen. Onder begeleiding van professionele instructeurs leer en speel je snel Bossaball. Het is een zomerse sport die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië, die je zeker gezien en gespeeld moet hebben om het te geloven. Een nieuwe ervaring waar stilstaan niet toegestaan is!
Bossaball is niet alleen een sport, Bossaball is meer. Muziek staat altijd centraal wanneer er Bossaball gespeeld wordt. Met Zuid-Amerikaanse muziek vibes is de sfeer en de gezelligheid gegarandeerd! Het woord Bossaball is dan ook afgeleid van de Braziliaanse muziekstroming Bossanova.

Op het speelveld staan, afhankelijk van het niveau, twee teams van 4 of 5 spelers. Van het team staat één speler op de trampoline en staan de overige spelers op het opblaasbare speelveld.
Het doel van het spel is om de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Wanneer je dit doet op het luchtkussen scoor je 1 punt bij het gebruik van een volleybaltechniek en scoor je 3 punten wanneer je een voetbaltechniek gebruikt.
De meeste punten worden gescoord in de trampoline van de tegenstander. Hier verdien je met een volleybaltechniek 3 punten en met een voetbaltechniek 5 punten mee wanneer je de bal direct scoort.
Als team mag je de bal 5 keer rondspelen voordat deze over het net gespeeld wordt. Hiervoor kun je zowel een volleybaltechniek als een voetbaltechniek gebruiken. Wanneer je een volleybaltechniek gebruikt om de bal te passen mag je de bal één keer raken, maar wanneer je een voetbaltechniek gebruikt mag je de bal twee keer achter elkaar raken en wordt dit gezien als één pass.
Uiteraard gaat het om punten maken, maar de manier waarop is belangrijk bij Bossaball. Een opslag wordt bijvoorbeeld zo spectaculair mogelijk gemaakt door salto’s en andere spectaculaire moves. De spelers op de trampolines hebben uiteraard de hoogte al mee, maar maken bovendien nog eens allerlei capriolen om de meeste geweldige smashes tevoorschijn te toveren.

ik verheug mij al enorm op deze leuke sportieve activiteit..doe jij mee? Very Happy

Stel een vraag  

<