Body & Mind

Handpan workshop

Handpan workshop

Organisator: Marco2220
Houten
10.30 - 14.00
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 7

Plaats:
Houten - Utrecht
Deelnemers:
Min. 6 - max. 7

Deelnemers 7 / 7

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 30,00
Uitleg kosten:
Vaste prijs is 30,00 Euro. Graag uiterlijk 25.10 betalen i.v.m. doorgaan van deze workshop.
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Gefascineerd door de meditatieve, prettige klanken van dit prachtige instrument, ging ik op zoek in Nederland naar een locatie voor een (betaalbare) workshop.

Deze workshop biedt een eerste mogelijkheid om kennis te maken met dit bijzondere instrument, op persoonlijke wijze. Je krijgt een eigen te bespelen handpan. In de workshop leer je op welke wijze je de handpan mooi kunt laten klinken. Je leert een aantal ritmes spelen en je leert samen te spelen en te improviseren. Door zelf te spelen ervaar je de rust van dit prachtige harmonische instrument. Naast het bespelen van de handpan, vertellen we over de achtergrond van het instrument en beantwoorden we je eventuele vragen.

Het is niet moeilijk om dit instrument te bespelen, er is geen muzikale kennis voor nodig. Het aanslaan van het instrument is voor iedereen makkelijk aan te leren. De meeste handpannen zijn 'pentatonisch'  gestemd. Dit houdt in dat de tonen van de pan komen uit een reeks van 5 tonen afgeleid uit gangbare majeur en mineurtoonladders. Deze tonen zijn dus zodanig bij elkaar zijn gezocht dat het altijd goed klinkt. Hierdoor is het een éénvoudig en ook fijn intuïtief te bespelen muziekinstrument.

Hier een aantal clips om een indruk te krijgen wat er zoal mogelijk is:

https://youtu.be/ER8EZg_T86o
https://youtu.be/AwSY07SnG7U
https://youtu.be/ugYIPBYe_84
https://youtu.be/n-_rxwTkZmU
https://youtu.be/m4U232MuTG4

LET OP: MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS >>> 4 <<<, GEEN 5 IN TEGENSTELLING TOT DE INFORMATIE DIE HIER STAAT. IS GEMELD BIJ NMLK ORGANISATIE.

NMLK Events

Stel een vraag