Dit event is al begonnen/geweest.
Party & Nightlife

(The) Nits in concert

(The) Nits in concert

Organisator: Yvonne755
Nijmegen
20.00 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 10

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 6 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Prijs ticket inclusief handlingkosten + drankje in de pauze. Concert met zitplaatsen.
 

Omschrijving

Al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Met een ontzagwekkend oeuvre en nog steeds een kinderlijke nieuwsgierigheid. In het begin als een New Wave band beschouwd, maar maar toen in 1981 de virtuoze toetsenist Robert Jan Stips (ex Golden Earring) zich bij de band voegde werd er gezocht naar een breder geluid. Dit wierp zijn vruchten af, want de band van Henk Hofstede scoorde een grote internationale hit met het nummer (en gelijknamige album) 'In The Dutch Mountains'. Maar ook nummers als 'Nescio' en 'Adieu Sweet Bahnhof' hebben het ver geschopt.
De band tourde door heel de wereld, zelfs Rusland en het moeilijke Verenigde Staten werd bezocht en veroverd.
Ook tegenwoordig tourt de band nog steeds door Europa.

Een krachtige uitbreiding daarvan ontstond door de samenwerking met Scapino ballet in “TING”, waarvan ook alle 15 voorstellingen in de reprise in 2018 waren uitverkocht. De ontdekkingsreis zet zich voort op de podia van de Nederlandse theaters. Nieuwe songs krijgen hun debuut, de band zoekt en vindt. Keer op keer weten ze de interesse van het publiek opnieuw te wekken. Eind dit jaar wordt er weer een nieuw album verwacht.

In 2014 werd de band - tijdens hun 40-jarig jubileumconcert in Paradiso - geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Deze huldiging kwam voor de musici volledig onverwachts. Gedurende hun loopbaan ontvingen ze meerdere prijzen, zoals diverse Edisons, de BV Popprijs, Gouden Harp etc.

Stel een vraag  

<