Kunst & Cultuur

Simple minds (40 Years Of Hits Tour 2020)

Simple minds (40 Years Of Hits Tour 2020)

Organisator: RichardCgers
Amsterdam
20.00 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 10

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 10

Deelnemers 2 / 10

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 60,48
Uitleg kosten:
ticket incl. service kosten Hier komen nog eventuele consumpties en Parkeerkosten bij
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 2 / 10

Omschrijving

Het is feest voor Schotse band Simple Minds; de carrière van de band beslaat nu al 40 jaar! Om dit te vieren beginnen ze aan een grote wereldwijde tour van 38 concerten in twaalf verschillende landen! In 1979 braken ze door met het debuutalbum Life in a Day, waarna de band constant zocht naar ontwikkeling. Met nummers als Don't You en All The Things She Said wist Simple Minds meerdere keren nummer 1 hitlijsten te behalen. Ze hebben gespeeld een aantal van de grootste zalen in de wereld en nu komen ze dus naar de Ziggo Dome.

De band, die nog steeds wordt geleid door oprichters Jim Kerr (zang) en Charlie Burchill (gitaar), kondigt vandaag het Europese deel van de tour aan, die 38 concerten in twaalf verschillende landen omvat en wordt afgesloten met een grootse ‘thuiswedstrijd’ in SSE Hydro in Glasgow op 25 april.

“Simple Minds is anders dan vroeger", zegt Jim Kerr. "We zijn geen stereotiepe rockband, maar hebben onze bezetting ook niet veranderd om cool te zijn. Dat deden we omdat het fantastisch is om met zoveel geweldige muzikanten te spelen. Ik ben dankbaar voor onze carrière tot nu toe, maar tegelijk gek genoeg om te denken dat we nog steeds nieuwe niveaus kunnen bereiken. Dit is wat we doen - schrijven, opnemen en live spelen.”

“Het beeld dat we maar blijven doorstomen hebben we te danken aan hoe we live spelen”, voegt Charlie Burchill toe. "Er zijn veel verschillende incarnaties van Simple Minds geweest, maar we hebben altijd onze identiteit behouden. Een erfenis kan een last zijn, als je het toelaat. Ons heeft het juist meer kracht gegeven.”

Naast de tour viert Simple Minds het 40-jarig jubileum ook met de release van 40: The Best Of - 1979-2019, een carrière-omvattende compilatie die op 1 november verschijnt. Het album combineert oude favorieten met legendarische hits en recent materiaal. De collectie bevat ook een nieuw nummer – een cover van For One Night Only van de Schotse singer-songwriter King Creosote. Daarnaast komt aanstaande vrijdag het nieuwe livealbum Live In The City of Angels online uit (pre-order hier).

Simple Minds legde sinds het debuutalbum Life In A Day uit 1979 een opmerkelijke reis af. De band bleef zich constant ontwikkelen en werd dankzij hun opzwepende refreinen en sfeervolle nummers een van de meest bepalende bands van de jaren tachtig. In hun bestaan maakten ze vijf albums die de nummer 1-positie behaalden in Groot-Brittannië, stonden aan beide kanten van de Atlantische Oceaan bovenaan de hitlijsten, verkochten meer dan 60 miljoen albums en speelden over de hele wereld voor uitverkochte stadions.

Maar het verhaal eindigde daar niet. Na een welverdiende pauze kwam de band als herboren terug met het album Big Music uit 2014 en behield daarna het momentum. Simple Minds ontving in datzelfde jaar de Q Inspiration Award, in 2016 opgevolgd door een Ivor Novello Award. Het laatste album Walk Between Worlds, dat vorig jaar op # 4 in de Britse hitlijsten binnenkwam, markeerde hun hoogste positie in 23 jaar. Geen wonder dat de Manic Street Preachers, Moby, Primal Scream en vele anderen Simple Minds noemen als inspiratiebron.

Let op!
Houd er rekening mee dat het tijdens dit evenement niet is toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. Handtassen mogen wel naar binnen, indien zij niet groter zijn dan A4 formaat en niet dikker zijn dan 10 cm.

NMLK Events

Stel een vraag