Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Zeehonden Safari

Zeehonden Safari

Organisator: Jason
2e organisator: Karin26
Sint Annaland
15.00 - 17.30
Uitgelicht

Deelnemers 20 / 20

Plaats:
Sint Annaland - Zeeland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 20

Deelnemers 20 / 20

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 14,00
Uitleg kosten:
Deelname aan safari a.u.b. na aanmelden direct overmaken met vermelding van je NMLK naam en de vermelding Zeehond
 

Omschrijving

Beste deelnemers goed nieuws de zeehondensafari....GAAT DOOR !! Ze hebben toestemming om vanaf 1 juni weer te varen. Alle boten zijn aangepast aan de normen van de RIVM. Dat betekent o.a. dat er max 4 personen bij elkaar aan een tafel mogen zitten of op het dek staan op afstand van 1,5 meter van elkaar en met een ruimte van minimaal 2 meter van een ander groepje. De boot is geheel met markeringen ingericht, deze dien je altijd te volgen en aan te houden. Onze groep zal dus te allen tijde uit subgroepjes van max 4 personen worden ingedeeld. Vanaf 1 juni mogen groepen tot 30 personen samen komen, er zullen dan ook niet meer mensen op de boot aanwezig zijn (de boot heeft een capaciteit van 130 man dus er blijft veel ruimte over). Uiteraard is doorgaan onder voorbehoud aanpassing maatregelen vanuit de overheid.

Op tweede pinksterdag gaan we echte zeehonden bekijken.

Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar we met de boot bij laag tij heel dichtbij kunnen komen. Tijdens de speciale zeehondensafari nemen we uitgebreid de tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een unieke kans!

Onze zeehondensafari vaartocht begint in Sint-Annaland (tocht van 2 uur, 15 minuten) en varen via de Krabbenkreek het nationaal park de Oosterschelde op. De Krabbenkreek is een schitterend natuurgebied waar bij eb, de schorren en slikken droog vallen. Regelmatig wordt hier ook de lepelaar gesignaleerd.
Een natuurervaring met prachtig zicht op de Zeelandbrug de langste brug van Nederland en een grote kans om ook bruinvissen (de Nederlandse dolfijn) te zien. Door de stroming van de Oosterschelde zijn er diepe putten ontstaan onder het wateroppervlak, in deze diepe putten zien we regelmatig vinnetjes van Bruinvissen boven komen.

Al met al zal het een veelzijdige vaartocht worden.

Tijdens de vaartocht zijn op de boot de bar en de keuken open en er zijn toiletten aanwezig. De boot heeft een benedendek waar je binnen kunt zitten en een bovendek waar je buiten kunt zitten.

Stel een vraag  

<