Kunst & Cultuur

Rondleiding Havens Rotterdam

Rondleiding Havens Rotterdam

Organisator: Jason
Maasvlakte Rotterdam
12.00 - 15.30
Uitgelicht

Deelnemers 18 / 18

Plaats:
Maasvlakte Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 18

Deelnemers 18 / 18

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 18,00
Uitleg kosten:
A.u.b. nog geen betaling doen wacht op de up date met meer informatie
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Altijd al benieuwd geweest naar hoe de grootste haven van Europa precies werkt ? Een zeer uitgebreide rondleiding over water en over land door deze immens grote haven, gaat jou een unieke ervaring en beleving opleveren.

De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en de 10e van de hele wereld. Jaarlijks komen hier ruim 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaarschepen de haven in. Met een totale lengte van 42 kilometer is het een dagelijks avontuur voor medewerkers en kapiteins. Het wordt ook wel de toegangspoort van Europa genoemd. De schoenen die jij op dit moment draagt, zijn ooit via deze haven binnen gekomen.

Maar hoe ziet zo’n haven er precies uit en wat gebeurt daar zoal ?

Raak onder de indruk van de enorme containerschepen waar wij pal langs varen en zie o.a. de enorme oppervlaktes van schepen, water, hijskranen, containers en terminals.

We starten de rondleiding per boot door de havens Maasvlakte 1 en 2. Vanaf het water zie je de nieuwste containerterminals volop in bedrijf. De gids vertelt uitgebreid over deze terminals en de schepen. De vaartocht duurt 1,5 uur.

Eenmaal terug op land stappen we na een half uurtje pauze in een luxe touringcar en vervolgen we de rondleiding over land. Hier krijgen we o.a. de modernste kadekranen van 125 meter hoog, onbemande voertuigen, high tech toepassingen en hypermoderne terminals van dichtbij te zien. Onderweg stappen we uit en brengen we een bezoek aan APM Terminals en Sif (let op hier heb je een geldig legitimatiebewijs voor nodig). De rit over land duurt ongeveer 75 minuten.

Wil je een echt goede indruk van onze nationale trots krijgen, ga dan zeker mee met deze tour. Na afloop is er nog gelegenheid om gezellig iets te drinken.

Stel een vraag  

<