Kunst & Cultuur

Marinemuseum en Onderzeeboot

Marinemuseum en Onderzeeboot

Organisator: Sander3
Den Helder
11.00 - 15.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 8

Plaats:
Den Helder - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 8

Deelnemers 6 / 8

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 10,50
Uitleg kosten:
Koop zelf een kaartje via de website. Gratis met o.a. Museumkaart. Gratis parkeren.
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 6 / 8

Nog 2 plekken vrij

Omschrijving

Heb je ook weleens een onderzeeboot van binnen willen zien? Het zeer gewaardeerde Marinemuseum in Den Helder geeft een indrukwekkende inkijk in de rijke historie van onze Koninklijke Marine. Volgens de lovende recensies op Tripadvisor raak je niet snel uitgekeken op de prachtige schilderijen, in de onderzeeboot Tonijn, de mijnenveger Abraham Crijnssen en het 19e eeuwse ramschip Schorpioen. Daarnaast kunnen we een kijkje nemen in het brughuis en radarbol afkomstig van De Ruyter*, een geleidewapen-fregat dat tot 2001 dienst deed als vlaggenschip van de Koninklijke Marine. Dit alles komt tot leven door de verhalen van de gepensioneerde marine mensen die als vrijwilliger met veel plezier vertellen over hun ervaringen bij de Marine.

Als er iemand mee willen rijden vanuit Utrecht: gezellig om te carpoolen.

Wie het - na afloop van dit event rond 15 uur - leuk vindt om de kennismaking met de wereld van de Marine muzikaal af te sluiten: je bent van harte welkom om mee te gaan naar het kerstconcert vol met jazz en swing van de Big Band van de Marinierskapel met Voice-winnaar Dennis van Aarssen. Dit concert vindt plaats in Theater Kampanje (10 minuten lopen van het Marinemuseum, 900 meter van het NS Station) en is als los event aangemaakt dus meldt je daar apart voor aan als je mee wilt.

Tripadvisor:
https://www.tripadvisor....ovince.html

Marinemuseum: https://www.marinemuseum.nl/nl/ontdek/

*) Op de website van het Marinemuseum staat dat het brughuis van De Ruyter momenteel niet toegankelijk is voor publiek, maar ik heb uit telefonisch contact begrepen dat door het vervallen van de anderhalvemeter-beperking De Ruyter per eind september weer toegankelijk is.

Stel een vraag  

<