Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Amsterdam Skyline Cruise

Amsterdam Skyline Cruise

Organisator: Jason
Amsterdam
12.00 - 13.30
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 9,95
Uitleg kosten:
Ticket voor de Cruise zie betaalinfo na aanmelden
 

Omschrijving

Stap aan boord van de nieuwe Amsterdam Skyline Cruise en beleef de Skyline van Amsterdam vanaf het IJ.

Het bijzondere karakter van deze vaart begint al op de afvaartlocatie, de voormalige NDSM scheepsbouwwerf, schuin aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam Noord.
De NDSM-werf is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomt.

Vanaf de afvaartlocatie varen we een stukje door de Amsterdamse haven (waar je normaal nooit komt) en zodra we het IJ opvaren, zien we o.a. het futuristische gebouw van filmmuseum Eye en de imposante Adam Tower liggen.
Ook varen we langs de Oostelijke eilanden met het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Passenger Terminal Amsterdam waar jaarlijks vele grote zeecruiseschepen aanmeren.
De moderne en nieuwe architectuur langs het Amsterdamse IJ is het beste te bewonderen vanaf het water. De enthousiaste schipper vertelt je tijdens de vaart uiteraard over alles wat er te zien is.

Bij mooi weer is het genieten op het panorama dek van de luxe boot, waar je onbelemmerd zicht hebt op de Skyline van Amsterdam. Bij slecht weer heb je het comfort van het luxe binnenverblijf, waar de horeca aanwezig is en je drankjes en hapjes kunt bestellen.
Vaar gezellig mee met deze unieke vaart en bewonder de Amsterdamse skyline vanaf het water aan boord van de nieuwe Amsterdam Skyline Cruise. De tickets heb ik met korting kunnen regelen (reguliere prijs is € 17,50).

Zorg dat je tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de startlocatie. Vanaf Amsterdam centraal station kun je de gratis pont naar de NDSM-werf nemen (paarse lijn F4). De boot waar we mee gaan varen ligt dan direct naast de pontsteiger als je aankomt.