Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Jazz on the corner

Jazz on the corner

Organisator: Piet793
Harderwijk
20.15 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 5

Plaats:
Harderwijk - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 5

Deelnemers 2 / 5

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 19,28
Uitleg kosten:
Kosten kaartje + ticketkosten
 

Omschrijving

In het prachtige eeuwenoude Catharina kapel met schitterende acoustic zijn regelmatig pareltjes van intieme jazz concerten met grote namen, laat je verleiden en kom een avondje genieten!

Deze keer Philip Catherine & Bert van den Brink

Sinds de jaren ’60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande gitaristen van de Europese jazzscène.

Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Philip Catherine’s soepel swingend gitaarspel en lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar. En ook al is Catherine een ware snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties, maar concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten.

In zijn carrière werd Philip Catherine gelauwerd met talrijke prijzen. Zo kreeg hij in 1990, samen met Stan Getz, de “Bird Prize” tijdens het Northsea Jazz Festival. In 2022 hoopt Philip zijn 80e verjaardag te vieren.

In de loop van de jaren heeft Philip veel samengespeeld met een andere muzikale grootheid: Bert van den Brink.

Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn en Dee Dee Bridgewater. Bert is tevens actief als arrangeur/producent.

Zowel Philip als Bert zijn meesterimprovisatoren. Speelden dus al vaak met elkaar en Bert omschreef dit samenspel ooit: We zitten in de bus en Philip is de chauffeur. Niemand weet waar de bus ons heen brengt, ik ook niet. We laten het gewoon gebeuren op deze prachtige avond.

Bezetting:
Bert van den Brink – piano
Philip Catherine – gitaar