Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Anders - een avond met Frans de Waal

Anders - een avond met Frans de Waal

Organisator: Willy7
Rotterdam
20.00 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Entree
 

Omschrijving

LET OP: Koop je kaartje snel. De vorige keer dat Frans de Waal in Arminus was hebben mensen moeten afzeggen omdat de kaartjes uitverkocht waren!

Frans de Waal komt weer naar Rotterdam! In zijn nieuwe boek Anders: Gender door de ogen van een primatoloog buigt hij zich over gender en sekse bij de mens en andere dieren. Hoe verschillend zijn mannen en vrouwen? Is dat verschil natuurlijk of aangeleerd? Zien we dezelfde verschillen terug bij andere primaten? Leren mensapen ook hun sekse rollen of is “gender” een uniek menselijk verschijnsel?

De Waal is een van de weinige wetenschappers die bekend is met zowel chimpansees als bonobo’s, onze twee naaste verwanten. Bij chimpansees zijn de mannen dominant en bij de bonobo’s de vrouwen. Bonobo’s hebben ook een rijker seksleven. De Waal behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksuele oriëntatie, gendergerelateerd geweld, vriendschap en kinderzorg, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerdere visie op het culturele begrip “gender,” inclusief de diversiteit die we bij onze soort kennen. Frans de Waal geeft zijn lezing in het Nederlands en beantwoordt vragen uit het publiek. De Waal signeert na afloop, zijn boek is te koop bij een boekentafel van Donner.

Frans de Waal is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers De bonobo en de tien geboden, De aap in ons, Een tijd voor empathie en Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? In 2019 verscheen Mama’s laatste omhelzing, over emoties bij dier en mens.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.

Let op: ingeval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is helaas niet mogelijk.
( Kans lijkt mij op dit moment vrij klein.)

Mss na afloop nog een drankje op de Witte de With?

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag