Dit event is al begonnen/geweest.
Party & Nightlife

Concert De Dijk (laatste tournee)

Concert De Dijk (laatste tournee)

Organisator: Menno73
Leiden
20.30 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 6 (min. 3)

Plaats:
Leiden - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 3)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 30,00
Uitleg kosten:
Een kaartje kost €30,00. Bestel zelf je kaartje via onderstaande link.
 

Omschrijving

De Dijk gaat stoppen! De laatste tournee van één van de beste bands van Nederland duurt tot december van dit jaar. Dit is dus misschien wel je laatste kans om ze live te zien!

(Het concert is uitverkocht. Als je nog geen kaartje hebt, kan je proberen er via Ticketswap één te bemachtigen.)

"De Dijk heeft overal ter wereld gestaan. In kroegen en in stadions. Aan de waterkant en op het Rode Plein. Ze maakten een plaat met de legendarische Solomon Burke, ontvingen vele gouden en platina albums en wonnen alle prijzen die er zijn. De roots van hun muziek liggen in the Deep South: New Orleans, Muscle Shoals en Memphis, Tennessee. De poëzie van elke dag. Heel dierbaar, heel dichtbij. Niemand doet dat mooier dan De Dijk. Hun liedjes zijn de soundtrack van ons straatbeeld.

‘Het begint altijd met de teksten van Huub,’ zegt toetsenist Pim Kops. ‘Dat was al zo toen hij ze nog faxte. Dan gaat iedereen er muziek bij maken. Wie met welke tekst aan de gang gaat spreken we niet af. Als we bij elkaar komen hebben we dus soms drie composities op dezelfde tekst. We gaan er pas mee verder als er een klik is tussen de tekst en de muziek. Als ze elkaar beter maken.'

Het resultaat: elk liedje is een spel van vraag en antwoord. Een constant gesprek tussen de zanger en de muzikanten, tussen de muzikanten onderling."

De Dijk is:
Antonie Broek drums
Hans van der Lubbe bas
Pim Kops toetsen/gitaar
Nico Arzbach gitaar
Huub van der Lubbe zang
Jelle Broek gitaar
Roland Brunt sax
Peter van Soest trompet

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag