Party & Nightlife

Wild Rooster Festival

Wild Rooster Festival

Organisator: Marija
Den Haag
18.00 - 23.45
Uitgelicht

Deelnemers 26 / 30

Plaats:
Den Haag - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 30

Deelnemers 26 / 30

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Ga je mee naar het gezellige Wild Rooster festival?

WILD ROOSTER FESTIVAL IS BACK!!

Op dit oergezellige gratis festival in de Haagse binnenstad draait het leven 2 dagen lang om Amerikaans comfort food, bier en rootsmuziek. Moedig lokale favorieten aan bij het modderworstelen, dans op de tafels en geniet tussen de cut-off jeans, cowboylaarzen en hooibalen van live rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.

18.00: Them Dirty Dimes, locatie: De Poot
Ondanks de gedeelde liefde voor jaren ’20 muziek, duurde het een aantal jaar voordat het lot van de bandleden verstrengeld raakten. Maar elkaar eindelijk gevonden, vonden zij goud. In hun nieuwste album “In Gold We Trust” schiet de muziek van New Orleans swing naar late night jazz, van gypsy naar blues en van hot naar her.

19.15: Stringcaster, locatie: Zwarte Ruiter Luifel
Deze mannen zijn geen onbekende op het festival en gaan opnieuw jouw ruige cowboyhart veroveren met veel snaren, westernshirts en een recht-door-je-ziel-snijdende harmonica. Genieten geblazen van pure rockabilly-hillbilly-bluegrass-stringmania en roep vooral om hun hartverscheurende versie van Nits-klassieker “In the Dutch Mountains”.

21.00: Darren Eedens & The Slim Pickin’s, locatie:: Zwarte Ruiter Luifel
Darren Eedens is een door honky tonk-americana geïnspireerde banjo- en gitaarvirtuoos. Iedereen binnen gehoorafstand is gelijk geboeid door zijn krachtige en unieke stem. Samen met The Slim Pickin’s krijgt hij mensen op de been vanaf de eerste noot die wordt aangeslagen, tot de absolute stilte tijdens ballads over verloren liefde. Verwacht een ijzersterke band die je beeld van countrymuziek compleet overhoop haalt.

22.00: The Small Time Crooks, locatie: De Poot
The Small Time Crooks hebben een reputatie voor intense shows en harde grappen, gebracht in een verslavende mash-up van oldtime rhythym & blues, Western swing en hot jazz. Fantastische samenzang, harige baarden en meebrullen met ‘Laat me’ (ode aan shoarmatent Ramses te Staphorst). Plan maar even geen serieuze afspraken voor de volgende ochtend.

23.15: The Rhumba Kings, locatie: Zwarte Ruiter
Ze zien eruit als de vleesgeworden ruige kant van de jaren ’50, maar ze doen meer: de complete rockabilly heritage gaat in de vijzel met een grote hand punkrock. Kneiterveel energie, onvoorspelbare optredens, kom maar door!

Wees welkom!

Ps: het festival is gratis toegankelijk, eten en drinken zijn voor eigen rekening. Eindtijd is indicatief, je kunt t net zo laat maken als je wilt. Kom je later of kun je ons niet vinden, stuur mij dan aub een appje, liever niet via reacties bij event 😉

Stel een vraag