Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Kamerorkest Sinfonia in Sint-Catharijnekerk

Kamerorkest Sinfonia in Sint-Catharijnekerk

Organisator: Jen777
Brielle
20.00 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 4

Plaats:
Brielle - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 2 / 4

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 12,50
Uitleg kosten:
Ik heb nog één kaart over
 

Omschrijving

Jubileumconcerten gepresenteerd door Francis van Broekhuizen
wo 10 aug, 10:30 Algemeen 257 keer gelezen
Brielle - In het kader van Brielle 450 jaar vrijheid organiseert de Stichting Brielle Eersteling der Vrijheid op zaterdag 3 september twee grootse concerten in de Sint-Catharijnekerk.

Deze concerten, om 15.00 en 20.00 uur, worden door niemand minder gepresenteerd dan Francis van Broekhuizen. En de bekende enthousiaste zangeres houdt het niet alleen bij presenteren, ze zingt uiteraard ook zelf. Het wordt, aldus Irene Kleinjan die door de stichting gevraagd is de organisatie op zich te nemen, een ‘klassiek, werelds en gekleurd optreden waarbij het thema vrijheid centraal staat’.

Het bekende Kamerorkest Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen, treedt op met de bekende Turkse zangeres Serenad Bayraktar. Poëtry International neemt eveneens een deel van het programma voor zijn rekening met bijzondere gedichten die allemaal binnen het thema ‘vrijheid’ vallen. Bijzonder wordt zeker ook het optreden van het gospelkoor Amazing Vocals, voortgekomen uit The Ressurection Singers. Amazing Vocals zingt naast bekende gospelnummers en negrospirituals ook musicalsuccessen, soulhits, moderne popsongs en traditionals. Het koor bestaat uit een groep enthousiaste zangeres die oorspronkelijk ‘alleen’ hun Surinaams afkomst en hun grote liefde voor zang gemeen hadden, maar dat klikte zo goed dat er spontaan besloten werd om een vast koor te vormen. De leden van het koor traden al eerder op in de Henny Huisman Surprise Show, bij de Toppers, bij Paul de Leeuw, Celine Dion, Mariah Carey en vele anderen.

Irene Kleinjan garandeert dat de bezoekers van het concert door het aanstekelijke optreden van de koorleden beslist niet stil kunnen blijven zitten. Tijdens het avondconcert verzorgt de Caribbean Rhythm & Brass band bovendien voor een feestelijke finale. Het ritme dat deze band ten gehore brengt is een mix van salsa, merengue, soca calypso en samba, genaamd asambeho. ‘Een ritmische aardbeving’, voorspelt Irene Kleinjan.

De entreeprijs voor deze concerten bedraagt €12,50. Kaarten – het betreft vrije plaatsen - kunnen nu reeds besteld worden via de website brielle2022.nl of via de Nationale Theater Kassa.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag