Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Cultureel Cafe

Cultureel Cafe

Organisator: Jo
Wageningen
20.30 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 6

Plaats:
Wageningen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 3 / 6

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Het Cultureel Café wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in Café Loburg en heeft als doel een podium te bieden aan lokale (amateur) kleinkunstenaars. Ik ben er niet eerder geweest, maar het lijkt mij leuk om het eens uit te proberen. Wie heeft er zin om mee te gaan?

Programma 6 oktober:
Bij binnenkomst laat Anna Kluen ons genieten van de klanken op haar akoestisch gitaar. Natuurlijk staat stadsdichter Ellen van der Kolk weer op het podium en laat ons haar poëzie horen. Vervolgens is de beurt aan Linanne Nagels. Zij speelt op een Keltische harp werken van o.a. Einadi en Bach. Ook laat zij horen hoe veelzijdig een harp kan zijn: Schotse en Gregoriaanse muziek tovert zij op haar snaren. Het belooft een bijzonder optreden te worden.

Merijn Smeets speelde jarenlang gitaar in diverse bands maar hij wilde eens iets anders. Sinds 2021 schrijft hij Nederlandstalige liedjes en speelt die solo, met begeleiding van gitaar. Columnist Simon Vink maakt vanavond plaats voor Leo Klep. Leo zal zijn licht laten schijnen over zaken waarvan hij vindt dat we die moeten weten. Marko Poucki begeleidt zichzelf op piano en speelt voornamelijk eigen werk en daarnaast maakt hij graag een uitstapje naar een van zijn helden waarbij ook opeens een lied van Jacques Brel, Billy Joel of Elton John de revue kan passeren…kortom…zijn muzikale inspiratie is blijkbaar breder dan zijn eigen liedjes in eerste instantie doen vermoeden.

En als afsluiting een oude bekende: de Ceresband. Zij mogen zich met haar bestaan van 96 jaar met recht 's Lands Oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest noemen. Niet dat er stokoude muzikanten op het podium staan maar gelukkig in de loop der jaren steeds een nieuwe lichting muzikale studenten en swingen doet het!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag