Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Teylers museum Haarlem incl Hockney's Eye

Teylers museum Haarlem incl Hockney's Eye

Organisator: Erik81
Haarlem
13.00 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 9 / 10

Plaats:
Haarlem - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 9 / 10

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Kosten entree. Museumkaart geldig.
 

Omschrijving

Bezoek Teylers museum Haarlem + tentoonstelling Hockney’s Eye.
Let op: je moet altijd vooraf entreeticket bestellen, ook als je museumkaart hebt.

Teylers Museum is een museum voor wetenschap en kunst in de Nederlandse stad Haarlem. Het werd in 1784 gesticht als boek en konstzael – een openbare gelegenheid voor kunst en wetenschap. Zowel het gebouw als het museuminterieur hebben de status van rijksmonument.Het museum heeft de oudste Nederlandse museumzaal waarvan het interieur nagenoeg in originele staat behouden is.

In de collectie bevinden zich natuurkundige instrumenten zoals de grote elektriseermachine uit de 18e eeuw, fossielen, zoals de vermeende zondvloedmens, schilderijen, tekeningen, munten en penningen. Het museum herbergt ook een bijzondere collectie tekeningen en prenten, met daarin onder meer 25 originele tekeningen van Michelangelo, met bijvoorbeeld voorstudies voor de plafondschilderingen van de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan in Rome. Ook bezit het museum werken van Rembrandt, Rafaël, Goltzius en Claude Lorrain. Een van de fossielen is een Ostromia waarvan eerder werd gedacht dat het om een archaeopteryx ging.

Hockney’s Eye
Teylers Museum staat in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In Hockney’s Eye worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen van het museum. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag