Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Voorvertoning Onder het maaiveld met voor- en nabeschouwing

Voorvertoning Onder het maaiveld met voor- en nabeschouwing

Organisator: Marlein020
Amsterdam
13.00 - 15.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 6

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 3 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 11,50
Uitleg kosten:
Gratis met Cinevillepas.
 

Omschrijving

Voorvertoning film Onder het Maaiveld
‘Onder het Maaiveld’ is een film van EMS Films over het ondergrondse bodemleven, en het belang van een gezonde bodem voor de verduurzaming van de voedselproductie en de strijd tegen klimaatverandering. De film gaat begin maart in première. IVN Amsterdam organiseert op zaterdag 25 februari om 13.00 uur een voorvertoning in Eye filmmuseum in Amsterdam. IVN-leden kunnen met korting deze voorvertoning bijwonen. Lees snel verder voor meer informatie over het programma.

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten

We staan op het punt om een grote draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe kunnen we van de natuur leren en verstandiger omgaan met onze bodem die de basis vormt van ons bestaan?

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

Het vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom: een stukje boerenland met een monocultuur van Engels raaigras ‘omtoveren’ in een productieve moestuin – en de grote vraag is: gaat dat lukken! Niet alleen bij de tuin maar overal in de omgeving komen ineens de dieren, vogels en insecten terug. Ook de microwereld krijgt een boost.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag