Dewolff

Dewolff

Leiden
19.00 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 10 (min. 5)

Plaats:
Leiden - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 10

Deelnemers 3 / 10 (min. 5)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 28,00
Uitleg kosten:
Zelf ticket kopen en drinken is voor eigen rekening
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 3 / 10

Minimaal 5

Omschrijving

EXPLOSIEVE MIX VAN BLUESROCK MET EEN VLEUGJE SOUL EN PSYCHEDELICA
Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden écht hoorden was DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.

DeWolff bracht reeds 8 studioalbums, 2 livealbums, 2 EP’s, een livealbum met het Metropole Orkest (live in Koninklijk Theater Carré) en een live-DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-producer en Grammy winnaar Mark Neill.

Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rock geschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn.

Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux.

De band heeft al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.