Brueghel in het Noordbrabants Museum

Brueghel in het Noordbrabants Museum

's-hertogenbosch
13.30 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
's-hertogenbosch - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Kosten van een kaartje (online). Met museumkaart gratis.
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 7 / 10

Nog 3 plekken vrij

Omschrijving

Van Parijs tot Berlijn en Milaan tot Boston: wie de wereldberoemde werken van de schilders familie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, was lange tijd genoodzaakt af te reizen naar de grootste musea ter wereld. Wás, inderdaad, want Het Noordbrabants Museum bundelt het beste van vijf generaties Brueghel in een unieke en ambitieuze verzameling van tachtig schilderijen en prenten. Voor het eerst samen onder één dak. Een familiereünie in Den Bosch!


Ondernemend, innovatief en wereldberoemd: de familie Brueghel is de meest belangrijke families in de Westerse kunstgeschiedenis. De Brueghels maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen. Van generatie op generatie bleef het familiebedrijf een internationaal succes.
Voor het eerst in de geschiedenis zijn alle vijf generaties van de schildersfamilie nu verbonden in een tentoonstelling waarin alles aan bod komt. De sterke familiebanden, hun innovatieve denkwijze en natúúrlijk de kunst. Te zien zijn onder andere De bedelaars van Pieter Bruegel de Oude (uit Musée du Louvre in Paris), Bloemenvaas met juweel, munten en schelpen van Jan Brueghel de Oude (uit de Pinacoteca Ambrosiana in Milaan) en De dronkaard in de varkensstal geduwd van Pieter Bruegel de Oude (uit een particuliere collectie in New York).

Het samenbrengen van alle Brueghels op één locatie biedt een unieke kans om het geheim van de familie te ontrafelen. Wat maakt een Brueghel tot een Brueghel? Waarom werd de familie zo’n internationaal succes? Maar ook: hoe verhouden de Brueghels zich tot actuele maatschappelijke onderwerpen, zoals genderrollen, kolonialisme en slavernij, en de verhouding tussen mens en natuur.