Oorlogsmuseum in het Donker

Oorlogsmuseum in het Donker

Overloon
19.00 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 20

Plaats:
Overloon - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 5 - max. 20

Deelnemers 8 / 20

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 16,50
Uitleg kosten:
Kosten ticket
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum Overloon? Dat is mogelijk tijdens ‘Museum in het donker’. Ook in 2023 staan er weer zes avonden op het programma waarbij bezoekers door prachtige verhaalvertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment op indringende wijze onderdeel van één of meerdere verhaallijnen.

Duik terug in de tijd en beleef het verhaal van de vergeten Slag bij Overloon 75 jaar later
Na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum Overloon? Dat is mogelijk tijdens ‘Museum in het donker’. Na het grote succes van vorig jaar, staan ook dit najaar weer zes avonden gepland waarbij het verhaal van de vergeten slag om Overloon tot leven komt. Bezoekers kunnen zich onder laten dompelen in drie bijzondere, waargebeurde verhaallijnen. Hoe was het leven voor de gewone burger? Waarheen verdwenen de mensen uit het verzet die opgepakt werden? Tegen welke Duitse overmacht moesten de Amerikanen en Britten het opnemen? Hoe verliep de strijd? Wie overleefde en wie niet?

Bezoekers worden door prachtige verhaalvertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment op indringende wijze onderdeel van de verhalen rondom de slag bij Overloon.

Vincent J. Speranza
De verhaallijn die deze editie centraal staat is die van Vincent Speranza, ingedeeld bij de 501st Parachute Infantery Regiment (onderdeel van de 101st Airborne Division) als Machine-gunner. Zijn ervaringen tijdens het Ardennenoffensief heeft hij vastgelegd in een boek dat de basis vormt voor deze bijzondere avonden in het donker. Vincent overleed eerder dit jaar op 98-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan hem wordt zijn verhaal nog 1x vertelt tijdens ‘Museum in het Donker’.