Proefles Lindy Hop dans

Proefles Lindy Hop dans

Arnhem
21.00 - 22.15
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Arnhem - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Wie vindt het leuk om gezamenlijk deze proefles te volgen? En mannen laat je vooral verleiden ook mee te doen!
Deze dans kun je alleen doen maar ook samen. Wie weet vind je je danspartner na deze les wel en gaan jullie samen een gezellige en swingende danstijd tegemoet! !

De revival van Lindy hop en Swing jazz heeft vanuit Amerika ook Arnhem bereikt. Het is een combinatie van de Charleston en Tapdance en is ontstaan in het Amerika van eind jaren twintig.

Blues is een easy going dansstijl vol improvisatie en muzikaliteit.
De enorme vrijheid en het vrolijke karakter van Lindy hop en Swing jazz (solo) waren bepalend voor het grote succes van toen. In de grote danszalen van Harlem, zoals de Savoy-ballroom, ontsnapte men op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald aan de sleur van het dagelijks leven. Nog steeds worden wereldwijd soloroutines als de Shim Sham en de Big Apple gedanst.

Blues muziek is niemand onbekend. Blues als partnerdans of solo is een easy going en groovy dans vol improvisatie en muzikaliteit. Its all about the attitude en je eigen ik. Van oorsprong ontstaan uit de Afro-Amerikaanse cultuur heeft het zich vanuit de juke joints wereldwijd verspreid. Vanuit de Delta & Mississippi blues reis je via de Chicago blues naar de meer jazzy blues. Blues bevat niet alleen elementen uit de swing, maar heeft ook invloeden vanuit Argentijnse tango en Ballroom.

Ontstaan in de jaren 30 en 40, populair geworden in de overvolle danszalen van het gelijknamige schiereiland Balboa; Balboa! Op de snelle nummers van o.a. Bennie Goodman en Artie Shaw werd tegen elkaar aan gedanst. Daardoor wordt Balboa vaak gezien als een introvertere stijl binnen Swing. Niets is minder waar! Het hoge tempo, het subtiele leiden en het snelle voetenwerk zorgen voor een compleet nieuwe ervaring.

Op de filmpjes van de Lindy Hop dans zie je vaak heel energieke dansen, maar het kan ook wat trager heb ik gezien, en dan lijkt het als dansend water in een stromend beekje <3